r
Nosalty Logó

Áfonyás joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 1866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 1866 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Könnyű piskótát készítünk:
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
  4. Vajjal kikent, belisztezett (közepes méretű) tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 percig sütjük.
  5. Ha elkészült a piskóta, hagyjuk kihűlni a formában.
  6. Közben elkészítjük a krémet:
  7. A zselatint 6 evőkanál áfonylében feloldjuk, hagyjuk hűlni.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat. Belekeverjük a zselatint, majd végül az egészben hagyott, megmosott áfonyát.
  9. Összeállítás:
  10. A krémet a piskóta tetejére öntjük a tortaformában.
  11. A tetejét körberakhatjuk a maradék áfonyával, vagy ízlés szerint díszíthetjük.
  12. Hűtőben 2-3 óra alatt megdermed, szeletelhető.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 58807
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Ajánló

Kevésbé feldíszítve teadélutánok ideális kísérője. Több díszítéssel (pl. rózsaszín és lila marcipán díszekkel) hölgyek számára ideális születésnapi vagy egyéb alkalmi meglepetés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az áfonyát, és nyár végén nagyon szép kínálat volt belőle a kedvenc zöldségesemnél.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tortaforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...