r
Nosalty Logó

Áfonyás gnocchi camembert-szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Áfonyás gnocchi camembert-szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5941.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1827 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.4 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1062 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 4136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat héjában megfőzzük. Ügyeljünk arra, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek, és főzés közben ne repedjen meg a héjuk. Ez fontos a kocakrumplifőzők kedvéért. A gnocchit nem lehet "csak úgy" főtt krumpliból csinálni. Az a lelke, hogy minél több keményítőt tartsunk benn a krumpliban, és annál kevesebb liszt kell majd hozzá. Ha az egyik krumpli kétszer akkora, mint a másik, akkor mire a nagy megfő, a kicsi szétreped, vizes lesz, a gnocchi meg fojtós, mert sok liszt kell majd hozzá. Ez az az érzés, amikor a szilvásgombóc vagy a nudli tésztája krémként odaragad a szájpadlásodra, a fogaidra...Ha megfőttek, még forrón pucoljuk meg, és törjük össze. Hagyjuk hűlni.
  2. Közben egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg az apróra vágott diót.
  3. A szószhoz melegítsük fel a tejszínt, és tegyük bele kis darabokra vágott camembert-t. Szórjuk bele a rózsaborsot, és forraljuk össze. Kissé sózzuk.
  4. A vörösbort öntsük serpenyőbe, és kanalazzuk bele a dzsemet és az áfonyát. Egyszer forraljuk össze.
  5. Ha a krumpli meghűlt, gyúrjuk össze a sóval, tojással és a liszttel addig, amíg egy nem ragadós tésztát kapunk. Ekkor lapítsuk ki egy kicsit, szórjuk meg az áfonyával, és óvatosan gyúrjuk bele.
  6. A tésztát vágjuk darabokra, minden darabból sodorjunk kb. 2 cm átmérőjű hengert. Ezeket vágjuk kb. 2 cm-es darabokra, majd egy villa mintáját nyomkodjuk mindegyik tetejébe.
  7. Forró vízben addig főzzük, amíg fel nem úsznak a víz tetejére. Szűrővel kiszedjük, hideg víz alá tartjuk, lecsepegtetjük, majd a szósszal, a dióval és a dzsemmel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15112
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ilyen tájban (kicsit előbb) érnek, de főleg így szép hoszzú ősszel, az áfonyafélék. Közel 300 faj létezik belőlük, de csak hármat tartanak számon gyógyászati és egészségügyi szempontból. Ez a tőzegáfonya, a kék áfonya és a vörös áfonya. Hatóanyagaik értékes részei nagyrészt főzés után is megmaradnak. "A legértékesebb áfonyaféleség a vörös áfonya (havasi meggy, kövi málna) 10-30 cm magas örökzöld félcserje. Szigorúan védett. (Viszont kertészetekben már lehet kapni, mi most vettünk 5 kis bokorral.) Egészen fantasztikus hatását bizonyították mostanában. A vörös áfonya olyan A típusú proanticianidineket tartalmaz, amik az oxaliplatin tartalmú, jelenleg az egyik leghatásosabb rákellenes gyógyszerünk hatékonyságát hatszorosára fokozza. A ráksejtek így nem képesek a gyógyszerrel szemben rezisztenciát (közömbösítő hatást) kifejleszteni! Ezt a proanticianidin fajtát eddig semmilyen más gyümölcsben nem találták meg. A fekete áfonya vagy kék az Erika félék családjába tartozó északon lombhullató, délebbre örökzöld cserje. Legfőbb gyógyhatása a benne lévő quercetinnek van (pl. influenza, nátha). A Tamiflu egyik hatóanyaga is quercetin (a másik a sikiminsav). Ez ma a leghatékonyabb influenza elleni vírus ölő gyógyszerünk! Antocianidin tartalma is magas. A második világháborúban az éjszakai bevetést végrehajtó pilótáknak kötelező volt fogyasztani, mert a látást jelentősen javítja. A zöld hályog kialakulását erősen lassítja, a szürke hályog képződést is fékezi." (Forrás: Dr. Tihanyi) A tőzegáfonyának két változata van: a cseresznye méretű nagy cranberry (Amerika) és az Európában honos kis cranberry. Mindkettő ugyanarról híres: ha valaki felfázott, ez a gyümölcs kezeli a legjobban. Napi 2 nagy pohár Cranberry Juice (már ha egyáltalán látott áfonyát) hatásos lehet antibiotikum helyett egy enyhébb húgyuti fertőzésre és felfázásra. Működik. Tapasztalat. Az áfonyafajtákról képek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...