r
Nosalty Logó

Áfonyás-fehércsoki torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Áfonyás-fehércsoki torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 6417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7975.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2195 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2711 micro
Összesen 6417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a kristálycukorral habosra keverjük.
  3. A habosra kevert sárgákhoz adjuk a sütőporral elkevert lisztet 2-3 adagban. Majd a tojásfehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. A krémhez a díszítéshez kiveszünk a megmosott, lecsepegtetett áfonyából kb. 12-14 dkg-ot. A többi áfonyát összetörjük, és 5 dkg kristálycukorral megszórjuk. Hagyjuk, hogy levet engedjen 1-2 óra alatt.
  2. Az áfonyát feltesszük főzni 0,5 dl vízzel. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd átpasszírozzuk annyira, hogy 50 dkg levet kapjunk. Az áfonya sűrűjét félretesszük. A lében a kockákra tört 50 dkg fehér csokoládét kevergetve felolvasztjuk. Hűtőbe tesszük pár órára (én egy éjszakára szoktam).
  3. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk pár percre. 0,5 dl vizet felforralunk. Lehúzzuk a tűzről, és a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne. Kihűtjük, majd még folyékonyan belekeverjük az áfonyakrémbe. Hűtőbe tesszük kb. fél órára.
  4. A tejszínhabot felverjük. Az áfonyakrémbe forgatjuk a tejszínhabot.
  5. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a félretett, sűrű áfonyával. Megkenjük krémmel. Rátesszük a következő piskótalapot. Erre rákenjük a sűrű áfonya másik felét. Megkenjük krémmel. Majd rátesszük a torta tetejét is. Kívülről is bevonjuk a krémmel a tortát.
  6. A tetejét megszórjuk a félretett áfonyával.
  7. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Szeletelve tálaljuk ezt a finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12829
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-fehércsoki torta
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta is a nagy családi névnapozásra készült a kókuszos csokitorta mellé. Nagyon finom, kicsit különleges ízű torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 272 kalória van. Sajnos a kép nem a legszebb, mert a nagy melegben mire felvágtuk a tortát addigra a krém kicsit megolvadt, de ez az ízélményből nem vont le semmit.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...