r
Nosalty Logó

Áfonyás-fehér csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás-fehér csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5356.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a citromhéjjal.
  2. Egy másik tálban a puha vajat, a tojást és a cukrot összekeverjük, habosítjuk.
  3. Összekeverjük a lisztes és a vajas részt, majd hozzáadjuk - és keverjük a kefírt.
  4. Az áfonyaszemeket hozzáadjuk, egy fakanállal belekeverjük. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, azt fagyosan, lisztbe hempergetve adjuk hozzá.
  5. A muffinsütőt enyhén kiolajozzuk, kibéleljük a papírokkal.
  6. A tésztával félig töltjük a mélyedéseket, beleteszünk mindegyikbe egy darabka csokit, majd újabb evőkanálnyi tésztával fedjük.
  7. A maradék tésztát elosztjuk a 12 mélyedés tetején.
  8. Közepes melegen készre sütjük.
  9. A csokit használhatjuk úgy is, hogy felolvasztjuk, majd a tésztába keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14104
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy időben sokszor készítettem muffint. Ez a tészta bármilyen gyümölcs hozzáadását jól tűri, még szőlőszemekkel is finom. Mostanság ritkábban készül muffin, mert nem olyan régen sikerült egy esküvőre 180 darabot készíteni, így annyira nem lelkesít a muffinsütő látványa :). Muffint sütni kezdőknek is ajánlott, valóban könnyű téma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...