r
Nosalty Logó

Áfonyás-citromos-kókuszos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mesesweet
Áfonyás-citromos-kókuszos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Összesen 5136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 5136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Elkészítés

Piskóta

  1. 4 tojást szétválasztunk, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd először a tojássárgáját, majd a lisztet keverjük hozzá a fehérjéhez.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a ¾-ét, majd a megmaradt ¼ tésztához hozzáadunk 1-2 ek. kakaót, ráöntjük a „fehér” piskótára, és egy fogpiszkáló segítségével elkeverjük (így szép mintás lesz).
  4. 180°-on kb. 15 percig sütjük, de érdemes tűpróbát végezni. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Citromos-oreokekszes mascarpone

  1. A mascarponét habverővel kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, a porcukrot és a habtejszínt, majd ismét összekeverjük.
  2. Amikor megfelelő a krém állaga (nem folyós, inkább szilárd), akkor 2 tk. zselatin felolvasztunk kb. 0,5 dl forró vízben.
  3. Ehhez hozzáadunk egy evőkanálnyi krémet, elkeverjük, és hozzáöntjük az egész mascarponés krémhez, majd hozzáadjuk a darabokra vágott oreot, és a krém felét ráöntjük a kihűlt piskótára.

Áfonyazselé

  1. Az áfonyát a cukorral és vízzel elkezdjük összefőzni. Kb. 5-10 perc után botmixerrel összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a zselatint.
  2. Ezután még 2-3 percig főzzük, majd egy kisebb tortaformát kibélelünk alufóliával/folpackkal, és ráöntjük a zselét, majd fagyasztóba tesszük legalább 45 percre.
  3. Ha megdermedt, kivesszük a formából, és a citromos mascarponéra helyezzük.

Kókuszos krém

  1. A mascarponét habverővel kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a habtejszínt és a porcukrot.
  2. Amikor eléri a megfelelő (szilárd) állagot, akkor hozzáadjuk a 0,5 dl forróvízben elkevert zselatint úgy, hogy a krémből 1 kanálnyit elkeverünk a zselatinnal, és csak azután adjuk hozzá az egész krémhez.
  3. Az áfonyazseléhez használt kisebb tortaformát ismét kibéleljük alufóliával/folpackkal, és ebbe öntjük a kókuszos krémet, amit 45 percre fagyasztóba teszünk. Ha megszilárdult, kivesszük a formából, és az áfonyazselére tesszük, erre pedig a legelőször elkészített citromos mascarpone megmaradt felét öntjük.
  4. A kész tortát egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
  5. Másnap ízlés szerint díszítjük, én 4 dl habtejszínt vertem fel, amit 3 részre osztottam: az egyikbe összeturmixolt epret, a másikba összeturmixolt áfonyát tettem, a harmadikhoz pedig nem adtam hozzá semmit sem. Ezzel vontam körbe a tortát. Jó sütögetést!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3037
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mesesweet 2 recept

Szeretettel ajánlom ezt a receptemet bármilyen alkalomra, családi-baráti összejövetelre. Kis ügyességet igényel, de garantáltan megéri elkészíteni!

Hozzávalók

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...