r
Nosalty Logó

Áfonyás cheesecake szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás cheesecake szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtkrémes részhez

Az áfonyás írókához

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtkrémes részhez

Az áfonyás írókához

Összesen 2731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajtkrémes részhez

Az áfonyás írókához

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 2731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A sajtkrémes részhez

Az áfonyás írókához

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük alufóliával úgy, hogy minden oldalán túllógjon.
  2. A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, és alaposan a tepsibe nyomkodjuk.
  3. 5 percig elősütjük, majd félretesszük. A sütő hőfokát levesszük 160 fokra.

A sajtkrémes részhez

  1. A krémsajtot a cukorral, tejföllel, liszttel simára keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és a citromhéjat.
  2. Mikor sima és egynemű a massza, a kekszes alapra öntjük, és máris rátesszük a tepsit a gáztepsire, amiben majd megy a sütőbe. Ha kész a dekoráció, nagyon óvatosan kell majd bánni vele, nehogy szétfolyjon a minta.

Az áfonyás írókához

  1. Egy kis lábasban elkeverjük a cukrot a keményítővel, hozzáadjuk a hideg vizet, és csomómentesre keverjük. Mehet hozzá az áfonya, majd felforraljuk. Ezután pár percig közepes lángon rotyogtatjuk, folyamatosan kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Egy teaszűrőn átpasszírozzuk, hogy magok, héj ne maradjon benne.
  2. Egy nejlonzacskóval is megoldható a dekoráció, de érdemes beszerezni egy injekciós fecskendőt (patika), és azzal dolgozni. A kissé langyosra hűlt, de még nem megkötött áfonyazselét felszívjuk a fecskendővel, és bepöttyözzük a süti tetejét. Ne a süti belsejébe nyomjuk a pöttyöket, hanem a felszínére. Ezután egy fogpiszkálóval soronként húzzunk vízszintes vonalat a pöttyök közepénél, így alakul ki a szívecskés minta. Fontos, hogy minden sor után töröljük meg a fogpiszkálót, vagy használjunk újat, különben foltos lesz a minta.
  3. Óvatosan becsúsztatjuk a tepsit a sütőbe, alá pedig egy lábas vizet teszünk, ami megakadályozza, hogy megrepedjen a süti teteje. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, mikor már nem remegős a sütemény, akkor készen van.
  4. Hagyjuk az elzárt sütőben 1 óráig (nyitott sütőajtóval), majd mikor teljesen kihűlt, akkor fóliázzuk le a tepsit, és éjszakára, de min. 5-6 órára tegyük hűtőbe.
  5. A sütit másnap alufóliával együtt vegyük ki a tepsiből, vágjuk kockákra, és a maradék áfonyaszósszal/zselével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26241
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás cheesecake szelet
Szofika 104 recept

Az egyik kedvenc süteményem, kissé macerásnak tűnik az elkészítése, de nem az. Tartsuk be az időket, ne akarjuk aznap felvágni a sütit. Fontos, hogy a sütőben hűljön ki, majd a hűtőben történő 5-6 óra (esetleg 1 egész éjszaka) pihentetés. Érdemes kivárni, másnap egy sokkal élvezhetőbb, finomabb sütemény lesz a jutalmunk. Friss vagy fagyasztott áfonya híján, mikróban folyósra melegített lekvárral is elkészíthető a minta, de bármilyen más bogyós gyümölccsel elkészíthetjük.

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A sajtkrémes részhez

Az áfonyás írókához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...