Áfonyás cheesecake szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kekszes alaphoz
-
25g kekszmorzsa105 kcal
-
12g vaj84 kcal
A sajtkrémes részhez
-
50g krémsajt125 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
12g tejföl23 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Az áfonyás írókához
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kekszes alaphoz
-
150g kekszmorzsa629 kcal
-
70g vaj502 kcal
A sajtkrémes részhez
-
300g krémsajt750 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Az áfonyás írókához
Összesen
2731
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kekszes alaphoz
-
12.4g kekszmorzsa52 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
A sajtkrémes részhez
-
24.9g krémsajt62 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
5.8g tejföl11 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
Az áfonyás írókához
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
10.4g víz0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
20.7g áfonya12 kcal
Összesen
225
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
455
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 158.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1188.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278 g
-
Cukor 147 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 493.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 728 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 709 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 695 micro
Összesen
2731
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A kekszes alaphoz
-
15 dkg kekszmorzsa
-
7 dkg vaj
A sajtkrémes részhez
-
300 g krémsajt
-
80 g cukor
-
70 g tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
Az áfonyás írókához
-
1 csapott ek cukor
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
125 ml víz
-
2 ek citromlé
-
25 dkg áfonya
Elkészítés
A kekszes alaphoz
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük alufóliával úgy, hogy minden oldalán túllógjon.
- A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, és alaposan a tepsibe nyomkodjuk.
- 5 percig elősütjük, majd félretesszük. A sütő hőfokát levesszük 160 fokra.
A sajtkrémes részhez
- A krémsajtot a cukorral, tejföllel, liszttel simára keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és a citromhéjat.
- Mikor sima és egynemű a massza, a kekszes alapra öntjük, és máris rátesszük a tepsit a gáztepsire, amiben majd megy a sütőbe. Ha kész a dekoráció, nagyon óvatosan kell majd bánni vele, nehogy szétfolyjon a minta.
Az áfonyás írókához
- Egy kis lábasban elkeverjük a cukrot a keményítővel, hozzáadjuk a hideg vizet, és csomómentesre keverjük. Mehet hozzá az áfonya, majd felforraljuk. Ezután pár percig közepes lángon rotyogtatjuk, folyamatosan kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Egy teaszűrőn átpasszírozzuk, hogy magok, héj ne maradjon benne.
- Egy nejlonzacskóval is megoldható a dekoráció, de érdemes beszerezni egy injekciós fecskendőt (patika), és azzal dolgozni. A kissé langyosra hűlt, de még nem megkötött áfonyazselét felszívjuk a fecskendővel, és bepöttyözzük a süti tetejét. Ne a süti belsejébe nyomjuk a pöttyöket, hanem a felszínére. Ezután egy fogpiszkálóval soronként húzzunk vízszintes vonalat a pöttyök közepénél, így alakul ki a szívecskés minta. Fontos, hogy minden sor után töröljük meg a fogpiszkálót, vagy használjunk újat, különben foltos lesz a minta.
- Óvatosan becsúsztatjuk a tepsit a sütőbe, alá pedig egy lábas vizet teszünk, ami megakadályozza, hogy megrepedjen a süti teteje. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, mikor már nem remegős a sütemény, akkor készen van.
- Hagyjuk az elzárt sütőben 1 óráig (nyitott sütőajtóval), majd mikor teljesen kihűlt, akkor fóliázzuk le a tepsit, és éjszakára, de min. 5-6 órára tegyük hűtőbe.
- A sütit másnap alufóliával együtt vegyük ki a tepsiből, vágjuk kockákra, és a maradék áfonyaszósszal/zselével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 26241
- Feltöltés dátuma: 2015. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Az egyik kedvenc süteményem, kissé macerásnak tűnik az elkészítése, de nem az. Tartsuk be az időket, ne akarjuk aznap felvágni a sütit. Fontos, hogy a sütőben hűljön ki, majd a hűtőben történő 5-6 óra (esetleg 1 egész éjszaka) pihentetés. Érdemes kivárni, másnap egy sokkal élvezhetőbb, finomabb sütemény lesz a jutalmunk. Friss vagy fagyasztott áfonya híján, mikróban folyósra melegített lekvárral is elkészíthető a minta, de bármilyen más bogyós gyümölccsel elkészíthetjük.