r
Nosalty Logó

Áfonyaörvényes-levendulás sajttorta

NS
Áfonyaörvényes-levendulás sajttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

685
Kalória
8.3g
Fehérje
43.2g
Szénhidrát
53.6g
Zsír
39.9g
Víz
66.6g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
27.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 5480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    429.1 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    345.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    319.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 5480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

A torta alja

  1. Először is morzsásra törjük a zabkekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Fogunk egy kerek tortaformát (most 26 cm-eset), kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszkeveréket. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk pihenni, amíg megcsináljuk a krémet.

Mascarponés krém

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a kockákra darabolt fehér csokoládét, a habtejszínt és az 1 evőkanál levendulás cukrot. Amikor már csak kicsi darabkák látszanak, levesszük a gőzről, és addig keverjük, míg szépen el nem olvad a csoki.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét és a krémsajtot, és szép, homogén krémmé kavarjuk. Kivesszük a hűtőből a zabkeksszel bélelt tortaformát, és beleöntjük a krémet.

Áfonyás szósz

  1. Az áfonyát összeturmixoljuk, és egy kicsi lábosba öntjük a cukorral és a kukoricakeményítővel. Összefőzzük az egészet. Sűrű, kicsit lekvárszerű állagú masszát kell kapnunk.
  2. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egy kiskanállal pöttyöket teszünk az áfonyás szószból a fehér sajtkrémbe. Fogunk egy hurkapálcát (vagy egy villa/kés hegye is megteszi), és körkörös mozdulatokkal örvényesre keverjük a fehér krémmel.
  3. Ha kész vagyunk, 4-5 órát a hűtőben pihentetjük, de a legjobb egész éjszakára dermedni hagyni. Tálaláskor óvatosan levesszük a karikát, és szeleteljük. Igaz, hogy nem egy olcsó süti, de egy kis kényeztetést mindenki megérdemel. Az íze és illata eszméletlen, ráadásul a recept elronthatatlan. Nálunk hamar elfogyott!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

G. Szász Ilona Álomszövő Pendulájához készült ez a finomság, melyet a borító ihletett. A levendulakék és a történet kicsit franciás pikantériája után megrohamozott egy kis provence-i érzés. Így elkezdtem kísérletezni... Az, hogy levendulát is használok majd, nem volt kérdés. A levendula számomra a nyugalmat szimbolizálja, mellesleg az illatától jól alszunk éjszaka. Ami ugye a szép álmok miatt sosem árt! Lila gyümölcsöt képzeltem mellé, ehhez az áfonya sietett a segítségemre. Az álmok pedig sokszor csak úgy örvénylenek, így született meg az áfonyaörvényes, levendulás sajttorta. Finom, elronthatatlan, és még sütni sem kell.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...