Áfonyaörvényes-levendulás sajttorta
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
A torta alja
Mascarponés krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g cukor5 kcal
Áfonyás szósz
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
A torta alja
Mascarponés krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g cukor39 kcal
Áfonyás szósz
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
A torta alja
Mascarponés krém
-
17.1g mascarpone69 kcal
-
13.7g krémsajt34 kcal
-
13.7g fehér csokoládé74 kcal
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Áfonyás szósz
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 429.1 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2918.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 1740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 345.6 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 319.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1437 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 1405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
A torta alja
-
12.5 dkg vaj
Mascarponés krém
-
25 dkg mascarpone
-
20 dkg fehér csokoládé
-
2 dl habtejszín
Áfonyás szósz
-
20 dkg áfonya
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés
A torta alja
- Először is morzsásra törjük a zabkekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Fogunk egy kerek tortaformát (most 26 cm-eset), kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszkeveréket. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk pihenni, amíg megcsináljuk a krémet.
Mascarponés krém
- Gőz fölött megolvasztjuk a kockákra darabolt fehér csokoládét, a habtejszínt és az 1 evőkanál levendulás cukrot. Amikor már csak kicsi darabkák látszanak, levesszük a gőzről, és addig keverjük, míg szépen el nem olvad a csoki.
- Hozzáadjuk a mascarponét és a krémsajtot, és szép, homogén krémmé kavarjuk. Kivesszük a hűtőből a zabkeksszel bélelt tortaformát, és beleöntjük a krémet.
Áfonyás szósz
- Az áfonyát összeturmixoljuk, és egy kicsi lábosba öntjük a cukorral és a kukoricakeményítővel. Összefőzzük az egészet. Sűrű, kicsit lekvárszerű állagú masszát kell kapnunk.
- Hagyjuk langyosra hűlni, majd egy kiskanállal pöttyöket teszünk az áfonyás szószból a fehér sajtkrémbe. Fogunk egy hurkapálcát (vagy egy villa/kés hegye is megteszi), és körkörös mozdulatokkal örvényesre keverjük a fehér krémmel.
- Ha kész vagyunk, 4-5 órát a hűtőben pihentetjük, de a legjobb egész éjszakára dermedni hagyni. Tálaláskor óvatosan levesszük a karikát, és szeleteljük. Igaz, hogy nem egy olcsó süti, de egy kis kényeztetést mindenki megérdemel. Az íze és illata eszméletlen, ráadásul a recept elronthatatlan. Nálunk hamar elfogyott!
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4886
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Ajánló
A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon. A Facebook-on is fent vagyok! Tipp: A levendulás cukrot itthon készítettem el, és hidd el, nem nagy ördöngösség. Fogok egy befőttesüveget, beleöntök 1 kg kristálycukrot és belekeverek 8-10 szál szárított levendulavirágot. Lezárom az üveget, és 2-3 hétig száraz, hűvös helyen hagyom, hogy átvegye a cukor a levendula illatát. Felhasználás előtt megdarálom az egészet, így egy lilás, levendulaaromás porcukrot kapok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
G. Szász Ilona Álomszövő Pendulájához készült ez a finomság, melyet a borító ihletett. A levendulakék és a történet kicsit franciás pikantériája után megrohamozott egy kis provence-i érzés. Így elkezdtem kísérletezni... Az, hogy levendulát is használok majd, nem volt kérdés. A levendula számomra a nyugalmat szimbolizálja, mellesleg az illatától jól alszunk éjszaka. Ami ugye a szép álmok miatt sosem árt! Lila gyümölcsöt képzeltem mellé, ehhez az áfonya sietett a segítségemre. Az álmok pedig sokszor csak úgy örvénylenek, így született meg az áfonyaörvényes, levendulás sajttorta. Finom, elronthatatlan, és még sütni sem kell.