r
Nosalty Logó

Áfonyaörvényes-levendulás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyaörvényes-levendulás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 5480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    429.1 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 5480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Elkészítés

A torta alja

  1. Először is morzsásra törjük a zabkekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Fogunk egy kerek tortaformát (most 26 cm-eset), kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszkeveréket. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk pihenni, amíg megcsináljuk a krémet.

Mascarponés krém

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a kockákra darabolt fehér csokoládét, a habtejszínt és az 1 evőkanál levendulás cukrot. Amikor már csak kicsi darabkák látszanak, levesszük a gőzről, és addig keverjük, míg szépen el nem olvad a csoki.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét és a krémsajtot, és szép, homogén krémmé kavarjuk. Kivesszük a hűtőből a zabkeksszel bélelt tortaformát, és beleöntjük a krémet.

Áfonyás szósz

  1. Az áfonyát összeturmixoljuk, és egy kicsi lábosba öntjük a cukorral és a kukoricakeményítővel. Összefőzzük az egészet. Sűrű, kicsit lekvárszerű állagú masszát kell kapnunk.
  2. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egy kiskanállal pöttyöket teszünk az áfonyás szószból a fehér sajtkrémbe. Fogunk egy hurkapálcát (vagy egy villa/kés hegye is megteszi), és körkörös mozdulatokkal örvényesre keverjük a fehér krémmel.
  3. Ha kész vagyunk, 4-5 órát a hűtőben pihentetjük, de a legjobb egész éjszakára dermedni hagyni. Tálaláskor óvatosan levesszük a karikát, és szeleteljük. Igaz, hogy nem egy olcsó süti, de egy kis kényeztetést mindenki megérdemel. Az íze és illata eszméletlen, ráadásul a recept elronthatatlan. Nálunk hamar elfogyott!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4886
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon. A Facebook-on is fent vagyok! Tipp: A levendulás cukrot itthon készítettem el, és hidd el, nem nagy ördöngösség. Fogok egy befőttesüveget, beleöntök 1 kg kristálycukrot és belekeverek 8-10 szál szárított levendulavirágot. Lezárom az üveget, és 2-3 hétig száraz, hűvös helyen hagyom, hogy átvegye a cukor a levendula illatát. Felhasználás előtt megdarálom az egészet, így egy lilás, levendulaaromás porcukrot kapok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

G. Szász Ilona Álomszövő Pendulájához készült ez a finomság, melyet a borító ihletett. A levendulakék és a történet kicsit franciás pikantériája után megrohamozott egy kis provence-i érzés. Így elkezdtem kísérletezni... Az, hogy levendulát is használok majd, nem volt kérdés. A levendula számomra a nyugalmat szimbolizálja, mellesleg az illatától jól alszunk éjszaka. Ami ugye a szép álmok miatt sosem árt! Lila gyümölcsöt képzeltem mellé, ehhez az áfonya sietett a segítségemre. Az álmok pedig sokszor csak úgy örvénylenek, így született meg az áfonyaörvényes, levendulás sajttorta. Finom, elronthatatlan, és még sütni sem kell.

Hozzávalók

A torta alja

Mascarponés krém

Áfonyás szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...