r
Nosalty Logó

Adam bűnbánó almás pitéje

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Adam bűnbánó almás pitéje
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

alma

311
Kalória
3.8g
Fehérje
42.3g
Szénhidrátok
15g
Zsír
102.3g
Víz
80.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
25.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

alma

Összesen 311 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

alma

Összesen 3727 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

alma

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 311 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 3727 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Az olvasztott vajat a mézzel és a nádcukorral habosra kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd több részletben a vajas krémhez forgatjuk. Hozzákeverjük a vanília kikapart magjait, és alaposan elkeverjük.
  2. Egy tortaformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. Belekanalazzuk a tészta egyik felét, amit egy rétegben megpakolunk az almaszeletekkel.
  3. 5-6 evőkanál nádcukrot elkeverünk a kardamommal, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A felével megszórjuk a tortaformába lefektetett almaszeleteket. Jöhet a tészta másik fele, amit az alma maradéka, végül a fűszeres nádcukor másik fele követ.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 45 percet sütjük - tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a tészta. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd szeletelhetjük is.

alma

  1. Az almát meghámozzuk, a csutkáját eltávolítjuk, és vékony cikkelyekre vágjuk. A citromok kifacsart levét egy kis tálba öntjük a vízzel együtt, és beleáztatjuk az almát. Így nem csak a bebarnulást előzzük meg, de egy kis plusz savanyúságot is csempészünk a süteménybe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Tepsi mérete: 24

Minden nemzetnek megvan a saját verziója az almás pitére, a dánoké az æblekage. Ilyesmit készít az Ádám almái címszereplője is a film vége felé, aminek komoly jelentősége van, de spoilerezni persze nem szeretnék. Lévén, hogy dán receptről van szó, nem hiányozhat belőle a fahéj, na meg persze a nagy mennyiségű vaj - de pont ettől lesz mennyeien szaftos!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!