A kedvenc milánói sertésbordánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Makaróni
-
125g makaróni0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
75g sonka104 kcal
-
1750g passzírozott paradicsom420 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Rántott hús
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
1229
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Makaróni
-
500g makaróni0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
300g sonka414 kcal
-
7000g passzírozott paradicsom1680 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Rántott hús
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
4910
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Makaróni
-
5g makaróni0 kcal
-
0.9g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1 kcal
-
3g sonka4 kcal
-
70.3g passzírozott paradicsom17 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
4 kcal
Rántott hús
-
8 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
2g zsemlemorzsa8 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
49
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.4 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11950.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1153 mg
-
Nátrium 9755 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.3 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1871.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4548 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 243163 micro
-
Lut-zea 683 micro
Összesen
1229
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 349.7 g
Zsír
-
Összesen 134.8 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47802.4 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 2255 mg
-
Vas 88 mg
-
Magnézium 1388 mg
-
Foszfor 4613 mg
-
Nátrium 39020 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 633 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 124 mg
VÍZ
-
Összesen 7486.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2177 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 105 mg
-
C vitamin: 510 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 130 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1084 micro
-
Kolin: 1696 mg
-
Retinol - A vitamin: 633 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18191 micro
-
β-crypt 228 micro
-
Likopin 972650 micro
-
Lut-zea 2734 micro
Összesen
4910
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9766 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
49
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Makaróni
-
500 g makaróni
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
500 g csiperkegomba
-
300 g sonka
-
700 dkg passzírozott paradicsom
-
1 ek oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
100 g trappista sajt
Rántott hús
-
4 db tojás
-
100 g finomliszt
-
200 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Makaróni
- Első lépésként a makaróni tésztát (ezzel autentikus) egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben al dentére főzzük.
- Az apróra vágott hagymát serpenyőben, pár csepp olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Miután kissé megpirult, akkor mehet bele a fokhagyma és a kockára vágott sonka.
- Jó alaposan pirítsuk össze az egészet. Mikor a sonkát kicsit már odakapattuk, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt (passatát). Sóval, borssal, oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Ha túl sűrű a szósz, kevés tésztafőzővízzel lazítsuk.
- Végül keverjük össze a főtt tésztával, és reszeljünk rá trappista (vagy gouda) sajtot.
- Nagy szelet rántott hússal tálaljuk!
Rántott hús
- A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk.
- Bő forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre csöpögtetjük róla a fölösleges zsiradékot.
- Frissen tálaljuk a makaróni mellé, rengeteg reszelt sajttal.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 9609
- Feltöltés dátuma: 2023. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A milánói sertésborda egy igazi klasszikus retró kaja, sokunk egyik kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta tetején üldögélő aranyló rántott hús. Szinte emlékszem, milyen volt az első: tészta, paradicsomszósz, gomba, sonka, sajt és kabátos hús. Számomra ilyen egy megtestesült ételköltemény! Igaz, semmi köze az olaszokhoz, de így is felér egy itáliai gasztrofogással. Sőt, ha az olaszok találkoznának ezzel a recepttel, biztosan magukénak akarnák tudni!