r
Nosalty Logó

5-4-3-2-1

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
5-4-3-2-1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 593 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 2379 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 593 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3933.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 2379 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a cukorral.
  3. A tojást elkeverjük a tejjel és az olajjal, majd a liszthez öntjük. Fakanállal gyorsan összedolgozzuk.
  4. Egy tortaformát kikenünk margarinnal, és kilisztezzük. Belesimítjuk a masszát. Legkönnyebb lisztes ujjakkal, vagy lisztezett kanállal.
  5. A kekszmorzsát összekeverjük a fahéjjal, és a tésztára szórjuk.
  6. Az almákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
  7. 20 percig sütjük.
  8. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, és finoman hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  9. Ezt a masszát eloszlatjuk a süti tetején, és még 15 percig sütjük.
  10. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27364
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Ajánló

Forrón isteni! Ha meg kihűlt, meleg vaníliasodóval lehet még finomabbá tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, finom almás süti. Ráadásul roppant könnyű megjegyezni a receptjét. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...