3 in 1 pogi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
3g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
31g mangalica zsír282 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
38g tepertő284 kcal
A pirított káposztához
A tetejére
-
13g trappista sajt44 kcal
-
6g füstölt sajt21 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1205
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
22g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
250g mangalica zsír2255 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
300g tepertő2271 kcal
A pirított káposztához
-
1000g káposzta200 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
11g só0 kcal
A tetejére
-
100g trappista sajt352 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
9643
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
24.6g finomliszt90 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
6.1g tej3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
-
7.7g mangalica zsír69 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
9.2g tepertő70 kcal
A pirított káposztához
-
30.7g káposzta6 kcal
-
0.5g mangalica zsír4 kcal
-
0.3g só0 kcal
A tetejére
-
3.1g trappista sajt11 kcal
-
1.5g füstölt sajt5 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
Összesen
297
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2290.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 1740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 148 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
1205
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.5 g
Zsír
-
Összesen 667.2 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18325.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 1618 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 2036 mg
-
Nátrium 13922 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 685.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1184.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1537 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 295 mg
-
D vitamin: 450 micro
-
K vitamin: 690 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 869 micro
-
Kolin: 936 mg
-
Retinol - A vitamin: 1449 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 897 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1365 micro
Összesen
9643
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek só
-
2 db tojás
-
1.8 dl tejföl
-
25 dkg mangalica zsír
-
8 dkg margarin
A pirított káposztához
-
1 ek mangalica zsír
-
1 ek só
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, és1 ek sóval meghintjük, állni hagyjuk kb 20 percig, hogy kiengedje a levét.
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és feloldjuk benne az élesztőt, hagyjuk pihenni 15 percet.
- A lisztbe belekeverünk 1 eksót, majd a zsiradékot belerakjuk, és a kezünkkel elmorzsoljuk a liszttel, hogy egyenletes legyen az eloszlása a lisztben.
- Amint megvagyunk, közepébe készítünk egy kis mélyedést, beleütjük a tojásokat, és a tejfölt is beleöntjük, és tésztává gyúrjuk. Se nem túl puha, se nem túl kemény tésztát kell kapnunk - pogácsatésztának hívják ezt. (Szükség esetén kis tejjel lazítunk, vagy kis liszttel sűrítünk.) Amikor megvagyunk, a tésztát letakarva hideg helyen kelni hagyjuk 30 percet.
- Amíg a tészta kel, a káposztát kinyomkodjuk a levétől, ésegy serpenyőben az egy ek zsíron megdinszteljük-megpirítjuk, rendszeres kevergetés közben. Amint kész, félrerakjuk, hagyjuk hűvös helyen, mert melegen nem szabad rákenni a tésztára.
- Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, 1,5 cm vastagságúra, rákenjük a darált tepertőt, szépen egyenletesen, és összehajtogatjuk. (Harmadát széléről behajtjuk, a másik széléről is a harmadát, majd a kapott hosszúkás alaknak a felső harmadát ráhajtjuk felülről a tésztára, majd végül az alsó harmadát is felhajtjuk. Berakjuk egy tálba, letakarjuk, és hideg helyen pihentetjük ismét 30 percig.
- Amikor megkelt, kinyújtjuk a tésztát, ismét 1,5 cm vastagságúra, és most megkenjük a pirított káposztával egyenletesen majd az előző módon összehajtogatjuk, visszarakjuk a tálba, s lefedve hideg helyen 30 percig kelni hagyjuk.
- Amikor kész, kinyújtjuk lisztezett táblán a tésztát kb. hüvelykujj vastagságúra, berácsozzuk a tetejét éles késsel, megkenjük a kissé felvert két tojássárgájával, és rászórjuk az összevegyített füstölt-és trappista sajt reszeléket.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a tenyérélünk közé fogva gyengén megsöndörgetjük őket, hogy szép magasak maradjanak majd a pogácsák. Ezután kis távolságot tartva a pogácsák között, tepsibe helyezzük őket, és letakarva, ezúttal meleg helyen kelni hagyjuk 20 percig.
- Ezalatt előmelegítjük a sütőt, 180°C fokra, (légkeveréses 160°C fok). Amint megkeltek a pogácsák, berakjuk a sütőbe, és 25 percig sütjük őket. Érdemes a 20. perc környékén ellenőrizni, mert a tepertős pogácsák hirtelen meg tudnak égni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 97705
- Feltöltés dátuma: 2010. április 02.
Ajánló
Remek vendégváró, sör, bor minden illik hozzá. pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nelli mama kapta ezt a receptet egy kolléganőjétől, miután meséltük neki, hogy milyen finomat készített egyszer egy vidéki idős néni az egyik tévéműsorban. Nem csalódtunk benne! Három az egyben, mert három finom pogácsa jótulajdonságait egyesíti magában a káposztás, a tepertős és a sajtos pogiét. Nyerő hármas! :) Kb. 40-50 db pogácsa jön ki a tésztából.