r
Nosalty Logó

3 in 1 pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3 in 1 pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A pirított káposztához

A tetejére

Összesen 1205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A pirított káposztához

A tetejére

Összesen 9643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A pirított káposztához

A tetejére

Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.5 g

Zsír

  • Összesen
    667.2 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18325.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2036 mg
  • Nátrium
    13922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    690 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    869 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 9643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pirított káposztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, és1 ek sóval meghintjük, állni hagyjuk kb 20 percig, hogy kiengedje a levét.
  2. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és feloldjuk benne az élesztőt, hagyjuk pihenni 15 percet.
  3. A lisztbe belekeverünk 1 eksót, majd a zsiradékot belerakjuk, és a kezünkkel elmorzsoljuk a liszttel, hogy egyenletes legyen az eloszlása a lisztben.
  4. Amint megvagyunk, közepébe készítünk egy kis mélyedést, beleütjük a tojásokat, és a tejfölt is beleöntjük, és tésztává gyúrjuk. Se nem túl puha, se nem túl kemény tésztát kell kapnunk - pogácsatésztának hívják ezt. (Szükség esetén kis tejjel lazítunk, vagy kis liszttel sűrítünk.) Amikor megvagyunk, a tésztát letakarva hideg helyen kelni hagyjuk 30 percet.
  5. Amíg a tészta kel, a káposztát kinyomkodjuk a levétől, ésegy serpenyőben az egy ek zsíron megdinszteljük-megpirítjuk, rendszeres kevergetés közben. Amint kész, félrerakjuk, hagyjuk hűvös helyen, mert melegen nem szabad rákenni a tésztára.
  6. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, 1,5 cm vastagságúra, rákenjük a darált tepertőt, szépen egyenletesen, és összehajtogatjuk. (Harmadát széléről behajtjuk, a másik széléről is a harmadát, majd a kapott hosszúkás alaknak a felső harmadát ráhajtjuk felülről a tésztára, majd végül az alsó harmadát is felhajtjuk. Berakjuk egy tálba, letakarjuk, és hideg helyen pihentetjük ismét 30 percig.
  7. Amikor megkelt, kinyújtjuk a tésztát, ismét 1,5 cm vastagságúra, és most megkenjük a pirított káposztával egyenletesen majd az előző módon összehajtogatjuk, visszarakjuk a tálba, s lefedve hideg helyen 30 percig kelni hagyjuk.
  8. Amikor kész, kinyújtjuk lisztezett táblán a tésztát kb. hüvelykujj vastagságúra, berácsozzuk a tetejét éles késsel, megkenjük a kissé felvert két tojássárgájával, és rászórjuk az összevegyített füstölt-és trappista sajt reszeléket.
  9. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a tenyérélünk közé fogva gyengén megsöndörgetjük őket, hogy szép magasak maradjanak majd a pogácsák. Ezután kis távolságot tartva a pogácsák között, tepsibe helyezzük őket, és letakarva, ezúttal meleg helyen kelni hagyjuk 20 percig.
  10. Ezalatt előmelegítjük a sütőt, 180°C fokra, (légkeveréses 160°C fok). Amint megkeltek a pogácsák, berakjuk a sütőbe, és 25 percig sütjük őket. Érdemes a 20. perc környékén ellenőrizni, mert a tepertős pogácsák hirtelen meg tudnak égni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 97535
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Ajánló

Remek vendégváró, sör, bor minden illik hozzá. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nelli mama kapta ezt a receptet egy kolléganőjétől, miután meséltük neki, hogy milyen finomat készített egyszer egy vidéki idős néni az egyik tévéműsorban. Nem csalódtunk benne! Három az egyben, mert három finom pogácsa jótulajdonságait egyesíti magában a káposztás, a tepertős és a sajtos pogiét. Nyerő hármas! :) Kb. 40-50 db pogácsa jön ki a tésztából.

Hozzávalók

A tésztához

A pirított káposztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...