r
Nosalty Logó

100 %-os diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
100 %-os diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5308 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    455.7 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    246 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8378.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1751 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    862 mg
  • Foszfor
    3640 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 5308 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg dió (fél diók, vagy mazsola)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük a sütőporral.
  2. A cukros részhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd a habot is beleforgatjuk.
  3. A tésztát először nagy, majd kis lángon sütjük (mint egy szimpla piskótát - tűpróba!). Lehet készíteni kerek tortaformában vagy őzgerincben is.
  4. A krémhez a darált diót egy kevéske prézlivel megfuttatjukpici tejben, illetve a vajat kikeverjük a cukorral.
  5. Mikor a dió kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, és rummal, vaníliával ízesítjük.
  6. A kihűlt tésztát 3 vagy 4 részre szeljük, megtöltjük, és beborítjuk a diós krémmel, végül dióval és/ vagy mazsolával dekoráljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1961
  • Tegnapi nézettség: 145
  • 7 napos nézettség: 453
  • Össznézettség: 346167
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 17.

Ajánló

Bőven locsoljuk meg rummal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Anyai nagypapám édesanyja, Öreganya receptjeiből egyet már feltettem ide, de nagymamám édesanyja, Koczor-dédi is tudott ám a konyhában! Ő fiatalon meghalt, én bőven nem találkoztam vele, de a diótortája nemzedékről nemzedékre száll. Tényleg 100 %-os, amolyan igazi DIÓtorta, nemcsak diós! Sokszor készül családi szülinapokra, apukám például minden évben ezt rendeli. A széles baráti kör tudja, hogy a diótorta a kedvence, sokan készítenek is neki, de a Koczor-dédi receptje szerintit (akár anyukám süti, akár én) senki nem tudja túlszárnyalni! ; )

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...