r
Nosalty Logó

10 perces fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
10 perces fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 4851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 455 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    440 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4502.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 4851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Közeli boltba elmegyünk, vagy otthon megnézzük a tartalékokat.
  2. Veszünk, vagy előkeresünk natúr joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot, lisztet, cukrot, sót, és olajat a sütéshez.
  3. Mindezt (olaj és a vaníliáscukor kivételével) jó levegősre összedolgozzuk.
  4. Közepesen forró olajban, kanalanként formázva, beleszaggatjuk és aranyszínűre sütjük a fánkok mindkét oldalát.
  5. Vaníliás cukorral megszórjuk.
  6. Csoki öntettel is tálalhatjuk. Ehhez tejbe kakaóport teszünk és cukrot, sűrűre főzzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 1524
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 367106
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Kezdő, vagy gyakorlatlan Háziaszonyoknak/ Férfiaknak. Tipp: Előre szoktam gyártani vaníliás cukrot: 1rúd vanília 8 dl cukorral darálva, üvegben lezárva sokáig elég, s olcsóbb is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat dolgozom, csak vasárnap érek rá főzni több dolgot, így szeretem, ha gyorsan, többfélét tudok elkészíteni. Gyakran 3-4 tepsi kevert tésztát sütök, vagy nagyobb mennyiséget több dologból, s hétköznap csak melegíteni kell. Fentebb leírt mennyiséget duplázva, akkár 8-10 fő is degeszre tömheti magát a fánkból, ha lekvárt is adunk mellé!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...