Törökparadicsom, vinete vagy padlizsán: a keleti népek szerint vágykeltő hatással bíró zöldség a nyár végének egyik legnagyobb sztárja. Háztáji piacokon, termelőknél ilyenkor nemcsak a hagyományos lila, de a fehér és fehér-lila változat is megtalálható. Mikor friss és zsenge, még az előzetes sózásra sincsen szükség, így mindegy, hogy krém, rakottas vagy egytálétel készül belőle, meggyorsítjuk a főzést. Úgyhogy elő a padlizsánnal - 17 ötletünk van, hogy mit kezdjetek vele!
-
1.
Dupla sajtos rakott padlizsán
-
2.
Baba ghanoush
-
3.
Török padlizsánsaláta
-
4.
Gyöngykuszkusz padlizsánnal
-
5.
Csőben sült padlizsán cukkinival
-
6.
Padlizsánszeletek serpenyőben
-
7.
Zalook
-
8.
Padlizsános panini
-
9.
Fűszeres padlizsánsaláta
-
10.
Pirított padlizsán curry
-
11.
Diós-túrókrémes padlizsántekercsek
-
12.
Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából
-
13.
Caponata - olasz padlizsánragu
-
14.
Bazsalikomos-mentás bulgur
-
15.
Padlizsán snack, vagy mi
-
16.
Pasta alla Norma ricottával
-
17.
Török bárányhúsos pörkölt padlizsánkörettel