r
Nosalty Logó

Csőben sült padlizsán cukkinival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Csőben sült padlizsán cukkinival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3058 micro
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6102.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    2131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12231 micro
Összesen 1851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    508 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat és a cukkinikat felkarikázzuk, és fél órára besózzuk. Ha levet eresztettek, akkor leöntjük, papírtörlővel szárazra itatjuk a karikákat, és felhevített olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. (Ha az olaj fogytán, tölthetünk még utána, bár a padlizsán szereti nagyon beinni. Ha diétásabb verzióra vágyunk, akkor a karikákat sütőben, sütőpapírra helyezve, olajjal épphogy csak megspriccelve is megsüthetjük, egyszer közben megfordítva őket.)
  2. A paradicsomok héját kereszt alakban bemetsszük, forró vízbe tesszük őket, majd eltávolítjuk a héjukat, és felkockázzuk őket. (Konzerv kockázott, hámozott paradicsommal is készíthetjük.)
  3. A bazsalikomot apróra vágjuk, és összekeverjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütésből visszamaradt olajat egy tűzálló tálba csorgatjuk, elhelyezzük rajta a padlizsán, majd a cukkini karikák felét.
  5. A mozzarellagolyókat félbevágva rárétegezzük.
  6. Beleborítjuk a bazsalikomos paradicsomot, majd befedjük a maradék padlizsánnal, ill. cukkinivel.
  7. A reszelt parmezánt rászórjuk, és 10-15 perc alatt a sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23167
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült padlizsán cukkinival
Tomatotree 262 recept

Grillezett húsokhoz, halakhoz köretként fogyaszthatjuk, de önmagában friss bagettel tunkolva is finom vacsora. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...