r
Nosalty Logó

Pasta alla Norma ricottával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pasta alla Norma ricottával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3303.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1208 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 2294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    702 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt kevés olajon enyhén megsütjük, majd kéztörlő papírra tesszük, hogy felszívja az olajat.
  2. Majd egy kevés olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd szétnyomkodjuk a paradicsomokat. Pár percig főzzük, amíg a mártás nem lesz egy kicsit testes.
  3. Majd ezután hozzáadjuk a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát - ne feledjük, a tésztát ne főzzük szét, hanem "al dente" állagúra főzzük, ez a Barilla penne rigate esetében max. 11 perc -. Kicsit elkeverjük, majd elzárjuk a tüzet alatta.
  4. Ekkor belekeverjük a padlizsánt, a ricotta felét és a durvára tépkedett bazsalikomot, s ha kell, akkor még sózzuk és borsozzuk.
  5. Tálaláskor mindent tányért megszórunk még ricottával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7485
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Catania tésztája... és Vincenzo Bellini: Pasta alla Norma

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...