Fűszeres padlizsánsaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
364
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3631
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 242.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1801 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
364
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 344.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 249 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1380.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.3 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 2424.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 327 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 3410 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18011 micro
-
Lut-zea 1548 micro
Összesen
3631
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 589 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, majd héjastól ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk és negyed órát állni hagyjuk.
- Papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és za'atarral ízlés szerint fűszerezzük.
- Három-négy evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben és nagy lángon megsütjük benne a padlizsán szeleteket. Nem kell teljesen átsülnie, elég mindkét oldalán két-három perc neki. Rengeteg olajat fog magába szívni, úgyhogy ezt sütés közben bőszen pótolgassuk. Ha kész, akkor egy tálba szedjük.
- Ha az összes padlizsánt megsütöttük, akkor ugyanabba a serpenyőbe kevés olajat öntünk és beledobjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd rádobjuk a hanyagul, nagyobb kockára vágott paradicsomokat. Sóval ízesítjük és addig főzzük, amíg kissé össze nem esnek.
- Egy hőálló tálba teszünk egy réteg paradicsomot, erre egy réteg padlizsánt és addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- Végül 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt összerottyantjuk az egészet.
- Lehűtjük, majd tálalásnál érdemes megszórni újra kevés za'atarral és már ehetjük is.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10055
- Feltöltés dátuma: 2015. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Isteni padlizsánsaláta, ami tocsog az olajtól, de ne féljünk tőle! Pont ennek köszönhetően akár egy hétig is eláll a hűtőben. Ha minden igaz, akkor eredetileg ez egy orosz recept, én viszont adtam hozzá egy kevés za'atar fűszerkeveréket, mert szerintem csodásan passzol hozzá ez a közel-keleti ízvilág. Húsok mellé köretnek, de önmagában, kenyérrel is zseniális!