r
Nosalty Logó

Fűszeres padlizsánsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Fűszeres padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3631 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1801 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 364 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    3410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 3631 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    589 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd héjastól ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Besózzuk és negyed órát állni hagyjuk.
  2. Papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és za'atarral ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Három-négy evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben és nagy lángon megsütjük benne a padlizsán szeleteket. Nem kell teljesen átsülnie, elég mindkét oldalán két-három perc neki. Rengeteg olajat fog magába szívni, úgyhogy ezt sütés közben bőszen pótolgassuk. Ha kész, akkor egy tálba szedjük.
  4. Ha az összes padlizsánt megsütöttük, akkor ugyanabba a serpenyőbe kevés olajat öntünk és beledobjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd rádobjuk a hanyagul, nagyobb kockára vágott paradicsomokat. Sóval ízesítjük és addig főzzük, amíg kissé össze nem esnek.
  5. Egy hőálló tálba teszünk egy réteg paradicsomot, erre egy réteg padlizsánt és addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  6. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt összerottyantjuk az egészet.
  7. Lehűtjük, majd tálalásnál érdemes megszórni újra kevés za'atarral és már ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10055
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Isteni padlizsánsaláta, ami tocsog az olajtól, de ne féljünk tőle! Pont ennek köszönhetően akár egy hétig is eláll a hűtőben. Ha minden igaz, akkor eredetileg ez egy orosz recept, én viszont adtam hozzá egy kevés za'atar fűszerkeveréket, mert szerintem csodásan passzol hozzá ez a közel-keleti ízvilág. Húsok mellé köretnek, de önmagában, kenyérrel is zseniális!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...