r
Nosalty Logó

Caponata - olasz padlizsánragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Caponata - olasz padlizsánragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5389 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 459 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    4201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21557 micro
  • Lut-zea
    3678 micro
Összesen 1837 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1076 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Az olajat hevítünk egy serpenyőben, és néhány perc alatt barnára pirítjuk a padlizsánok egyharmadát, majd ugyanígy teszünk a többivel, és az olajat folyamatosan pótoljuk.
  3. A kész padlizsánokat félretesszük, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Ugyanabban a serpenyőben hevítünk három evőkanál olívaolajat, és az apróra vágott vöröshagymát a kockára vágott zellerrel együtt megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és néhány percig tovább pirítjuk, majd beletesszük az darabolt paradicsomot is, és közepes lángon tíz percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk az olajbogyót, a kapribogyót és a mazsolát. Belereszeljük a csokoládét, ízesítjük kevés fehérborecettel, valamint sózzuk és borsozzuk. 10-15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kevés cukorral ízesítjük, és beletesszük a megsütött padlizsánokat.
  7. Alaposan összemelegítjük, és belekeverjük a felaprított petrezselyem felét.
  8. A mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
  9. A kész ragut kenyerekre kanalazva, pirított mandulával és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 15397
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

A szicíliaiak közkedvelt padlizsánraguja, étcsokival és mazsolával kiegészítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...