Bazsalikomos-mentás bulgur
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
390
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
779
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
116
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959.2 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 233.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1248 micro
Összesen
390
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1918.3 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 938 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 466.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2496 micro
Összesen
779
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst apró kockákra vágjuk, megsózzuk, majd egy gerezd apróra vágott fokhagymával vajon lepirítjuk. Kevés vízzel felöntve pároljuk.
- A padlizsánt megsózzuk, állni hagyjuk, majd lemossuk és a cukkinivel együtt kockákra vágjuk.
- Külön serpenyőben vajon megfuttatjuk, és párolni kezdjük. Megfűszerezzük kis borssal, chilivel, hozzáadjuk a másik gerezd apróra vágott fokhagymát és az olívabogyókat.
- Miután megpárolódott, megszórjuk a friss mentával, bazsalikommal, és lenmaggal.
- Elkeverjük a bulgurral és a hússal együtt, majd morzsolunk még hozzá egy kis túrót.
- Két kis tálkában tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 380
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 21469
- Feltöltés dátuma: 2013. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A friss menta és a bazsalikom adta meg a dominanciáját. Kis csirkével, padlizsánnal, cukkinivel varázsoltam könnyed egytálétellé. A bulgur elkészítésében az a legjobb, hogy nincs vele dolgunk. Leforrázzuk és hagyjuk, hogy magába szívja a vizet, végül egy rostban és vitaminban gazdag köretet kapunk.