Dupla sajtos rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
67g mozzarella199 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
7 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
355
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1200g padlizsán285 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
400g mozzarella1196 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2135
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
46.3g padlizsán11 kcal
-
15.4g paradicsom3 kcal
-
3.9g parmezán sajt15 kcal
-
15.4g mozzarella46 kcal
-
2.3g bazsalikom1 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
9.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
83
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1693.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 600 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 348.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4393 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
355
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.7 g
Zsír
-
Összesen 122.3 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10163.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 3603 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 2710 mg
-
Nátrium 3281 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2089 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1418 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 974 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 5087 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 26359 micro
-
Lut-zea 4752 micro
Összesen
2135
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1017 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg parmezán sajt
-
1 csokor bazsalikom
-
1 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket mossuk meg és szeleteljük fel őket. A padlizsánt sózzuk le, és hagyjuk, hogy kieressze a kesernyés levét. Ez kb. 10 perc, utána mossuk le és papírtörlővel törölgessük át. A fokhagymát a kés lapos felével zúzzuk össze, és vágjuk kisebb darabokba, a vöröshagymát kockázzuk.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük félre.
- Egy kisebb serpenyőben melegítsünk össze 4 evőkanál olívaolajat két a gerezdnyi zúzott fokhagymával, szórjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, és pároljuk össze vele. Ez kb. 3 perc, utána öntsük hozzá a darabolt konzerves paradicsomot, és gyakori keverés mellett főzzük össze vele úgy 8-10 percig. Kicsit sűrűsödjön össze. A vége felé adjuk hozzá a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá szárított oregánót, majd a legvégén keverjük hozzá a tépdelt bazsalikomleveleket. Keveset hagyjunk belőle a díszítéshez.
- Miközben rotyog a paradicsomszósz, tegyünk a tűzhelyre egy másik, nagyobb serpenyőt. Hevítsük fel, majd 3-4 szeletenként, ahogy belefér, olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon úgy 5-5 perc alatt. Egy papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.
- Amikor elkészültünk a padlizsánsütéssel, akkor jöhet a kiolajozott tál. Ebbe fektessünk egy sor padlizsánt, öntsünk rá pár kanál paradicsomszósz, egy sor szeletelt paradicsomot, egy sor szeletelt mozzarellát, szórjuk meg reszelt parmezánnal. Ezt a folyamatot folytassuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakottas tetejére mindenképpen parmezánszórás, a nyakába végül pedig egy felvert tojás kerüljön.
- Tegyük a rakott padlizsánt az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
- Tálalás előtt feltétlenül hagyjuk hűlni legalább 20-25 percig, ha kibírjuk, akkor akár egy órát. Melegítve akár másnap is ehetjük, akkor a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 1242
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 110324
- Feltöltés dátuma: 2014. október 06.
Ajánló
Ha szaftosabban szeretjük, akkor kevés hűlés után tálalhatjuk is, ha kevésbé levesen szeretnénk enni, akkor viszont feltétlenül várjunk vele akár másnapig. Addigra magába szívja a paradicsom levét és csodálatosan lehet majd vágni is.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Imádom a padlizsánt, gyermekeim viszont kevésbé. Megfogadtam hát, hogy megszerettetem velük. Készítettem padlizsánkrémet, joghurtos padlizsánt és ezt a paradicsomos rakottast. Most már jobban áll padlizsán renoméja. Jövő nyáron jöhetnek a grillezett padlizsános ételek...