14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

A leveles tésztás sós receptek örök megmentőink, ha bekapkodnánk valamit az ebéd után, ami nem feltétlen merő cukor. Kapjuk elő a (bolti) leveles tésztát, és menjen bele sajtkrém, sonka, húsos ragu, vajkrém, pizzás töltelék, tormakrém, káposzta, amit csak szeretnénk. Leveles sós sütik, erre:

  1. 1.

    Húsvéti tréfarépa roló

  2. 2.

    Tojásos-baconös-hagymás csigák

  3. 3.

    A legegyszerűbb sajtos roló

  4. 4.

    Duplán sajtos masni

  5. 5.

    Gombás-paradicsomos csiga

  6. 6.

    Sajtos-tökmagos rúd

  7. 7.

    Nyuszis káposztás hasé

  8. 8.

    Baconös-tejfölös rudacska

  9. 9.

    Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák

  10. 10.

    Almás-húsos hasé cheddarral

  11. 11.

    Fokhagymás csomó Júliától

  12. 12.

    Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal

  13. 13.

    Marharagus csiga

  14. 14.

    Sajtos roló Katrin konyhájából

Még több sós vendégváró süti itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!