14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

A leveles tésztás sós receptek örök megmentőink, ha bekapkodnánk valamit az ebéd után, ami nem feltétlen merő cukor. Kapjuk elő a (bolti) leveles tésztát, és menjen bele sajtkrém, sonka, húsos ragu, vajkrém, pizzás töltelék, tormakrém, káposzta, amit csak szeretnénk. Leveles sós sütik, erre:

  1. 1.

    Húsvéti tréfarépa roló

  2. 2.

    Tojásos-baconös-hagymás csigák

  3. 3.

    A legegyszerűbb sajtos roló

  4. 4.

    Duplán sajtos masni

  5. 5.

    Gombás-paradicsomos csiga

  6. 6.

    Sajtos-tökmagos rúd

  7. 7.

    Nyuszis káposztás hasé

  8. 8.

    Baconös-tejfölös rudacska

  9. 9.

    Sonkás-tormás-sajtkrémes csigák

  10. 10.

    Almás-húsos hasé cheddarral

  11. 11.

    Fokhagymás csomó Júliától

  12. 12.

    Bárányos táskák mentás chimichurri mártogatóssal

  13. 13.

    Marharagus csiga

  14. 14.

    Sajtos roló Katrin konyhájából

Még több sós vendégváró süti itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...