r
Nosalty Logó

Tojásos-baconös-hagymás csigák

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Tojásos-baconös-hagymás csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2710.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 1887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk. Az egy darab tojást felverjük, csipet sót teszünk hozzá. A tojásokat lobogó vízben megfőzzük, aztán a szalonnát és a vöröshagymát megsütjük. Ízesítjük rozmaringgal.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk, a felvert tojással megkenjük. A szalonnát és a hagymát ráhelyezzük. Amint kész a tojás, felaprítjuk, és ráhelyezzük ezt a tölteléket.
  3. Majd feltekerjük, és két ujjnyi vastagságúra vágjuk, lekenjük tojással a tetejét is. Előmelegített sütőbe tesszük, sütőpapírt teszünk a tepsibe, ráhelyezzük a csigákat. Sütjük, amíg kész nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2762
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-baconös-hagymás csigák
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...