A legegyszerűbb sajtos roló
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
A töltelékhez
-
8g vaj60 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
42g tej23 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
8g krémsajt21 kcal
-
8g vaj60 kcal
A rolókhoz
-
67g leveles tészta247 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
13g sajt44 kcal
Összesen
520
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 769.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
520
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.6 g
Zsír
-
Összesen 455.3 g
-
Telített zsírsav 237 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 918 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9232.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 2287 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 1152 mg
-
Nátrium 5603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 381.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 194.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 2202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
6245
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
311
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A töltelékhez
- A vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd rászórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg el nem tűnt a nyers lisztes illat. Ekkor fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, és csomómentes besamelt főzünk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt gouda sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen el nem olvad.
- A sajtos besamelt egy tálba öntjük, majd frissentartó fóliát nyomunk a felületére, hogy megakadályozzuk a bőr kialakulását. Hűtőbe tesszük, és teljesen kihűtjük.
- Ha lehűlt, levesszük róla a fóliát, majd kézi mixerrel elkezdjük habosítani. 2-3 perc után hozzáadjuk a krémsajtot és teljesen elkeverjük. Utána folyamatos keverés mellett kockánként beledobáljuk a puha vajat, és az egész besamelt habosra verjük. Felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
A rolókhoz
- Előmlegeítjük a sütőnket 200 fokra, és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. A leveles tésztából kétujjnyi vastag csíkokat vágunk, majd azokat rolóformákra tekerjük. Mindegyiket lekenjük felvert tojással, majd 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni a rolókat.
- A tölteléket habzsákba tesszük, majd megtöltjük vele a teljesen kihűlt rolókat. A végüket reszelt sajtba nyomjuk. Frissen is fogyaszthatjuk, de sokkal finomabbak lesznek, ha 1 órára hűtőbe tesszük őket tálalás előtt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 151
- Össznézettség: 26059
- Feltöltés dátuma: 2023. június 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
további kategória:
szilveszter
kategória:
vendégváró falatok
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Sajtos rolót valószínűleg többször veszünk (a vasútállomás restijében, a könyvtár büféjében, eldugott retró cukrászádkban), mint készítünk saját kezűleg. Pedig abszolút nem bonyolult dolog otthon megsütni a rolókat, ráadásul ezerszer finomabb sütemények születhetnek így, a margarinba fullasztott, többnapos rudaknál, amelyek szélén már keményre száradt a reszelt sajt. Felejtsük is el ezeket a rossz emlékeket, és alkossuk meg saját, házi sajtos rolóinkat!