r
Nosalty Logó

Sajtos roló Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Sajtos roló Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Összesen 355 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Összesen 4250 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Összesen 407 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 355 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.5 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6350.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    2349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    2451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2512 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 4250 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Elkészítés

A rolók elkészítéséhez

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokra szeleteljük, majd ezeket kb. 15 cm-enként elvágjuk.
  2. Kikészítjük a roló sütőket, és minden tésztacsíkot egy-egy ilyen rolóformára rátekerünk, amíg el nem fogy a tésztánk vagy a rolónk. Nekem 12 db rolóm van, tehát 3-szorra tudom őket megsütni, mivel 1 csomag leveles tésztából nekem 46 db ilyen tésztarolóm lett.
  3. Tepsibe sütőpapírt terítünk, s szépen rárendezzük ezeket a sütiket, majd tojással megkenjük, s kb. 10-15 perc alatt meg is sülnek.
  4. Könnyen le lehet venni a formáról a sütiket, de azért vigyázzunk, mert még elég forró. Pár percet várunk, hogy kihűljön kicsit a forma is, és utána rátekergetjük a következő tésztacsíkokat, s azokat is megsütjük.

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

  1. Ha minden tésztacsíkunk megsült, akkor amíg hűlnek, addig összekeverjük a krémsajtot a vajjal és a trappista sajt felével. Érdemes ezt a krémet habverővel fel- verni, hogy könnyebb állagú legyen, így sokkal finomabb az íze.
  2. Ezzel a sajtkrémmel megtöltjük a kihűlt rolókat habzsák segítségével úgy, hogy mindkét végén legyen bőségesen a krémből, majd pedig mindkét oldalát belemártjuk a fennmaradó reszelt sajtba.
  3. Én úgy csináltam, hogy a megsült roló vékonyabb végéből levágtam kicsit, hogy ott is tudjam tölteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 46457
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Ajánló

Egyik nagy kedvencünk lett ez a sajtroló. Azóta már többször úgy készítettem, hogy a rolók egyik felébe ilyen sajtkrémet raktam, a másik felébe pedig főztem vaníliapudingot, s azzal töltöttem meg, a két végébe pedig tejszínt nyomtam, s akkor lett habrolónk is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettük, s gyakran vettem cukrászdákban sajtrolót, ezért kitaláltam, hogy én is fogok ilyen finomságot készíteni... szerencsére nagyon finom is lett. Nálunk 100- Ft-os boltban lehet ilyet kapni, egy csomagban 12 db ilyen fém rolóforma van.

Hozzávalók

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek