r
Nosalty Logó

Sajtos roló Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Sajtos roló Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Összesen 355 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Összesen 4250 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Összesen 407 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 355 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    375.5 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6350.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    2349 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    2451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2512 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 4250 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Elkészítés

A rolók elkészítéséhez

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 3 cm-es csíkokra szeleteljük, majd ezeket kb. 15 cm-enként elvágjuk.
  2. Kikészítjük a roló sütőket, és minden tésztacsíkot egy-egy ilyen rolóformára rátekerünk, amíg el nem fogy a tésztánk vagy a rolónk. Nekem 12 db rolóm van, tehát 3-szorra tudom őket megsütni, mivel 1 csomag leveles tésztából nekem 46 db ilyen tésztarolóm lett.
  3. Tepsibe sütőpapírt terítünk, s szépen rárendezzük ezeket a sütiket, majd tojással megkenjük, s kb. 10-15 perc alatt meg is sülnek.
  4. Könnyen le lehet venni a formáról a sütiket, de azért vigyázzunk, mert még elég forró. Pár percet várunk, hogy kihűljön kicsit a forma is, és utána rátekergetjük a következő tésztacsíkokat, s azokat is megsütjük.

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

  1. Ha minden tésztacsíkunk megsült, akkor amíg hűlnek, addig összekeverjük a krémsajtot a vajjal és a trappista sajt felével. Érdemes ezt a krémet habverővel fel- verni, hogy könnyebb állagú legyen, így sokkal finomabb az íze.
  2. Ezzel a sajtkrémmel megtöltjük a kihűlt rolókat habzsák segítségével úgy, hogy mindkét végén legyen bőségesen a krémből, majd pedig mindkét oldalát belemártjuk a fennmaradó reszelt sajtba.
  3. Én úgy csináltam, hogy a megsült roló vékonyabb végéből levágtam kicsit, hogy ott is tudjam tölteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 46473
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Ajánló

Egyik nagy kedvencünk lett ez a sajtroló. Azóta már többször úgy készítettem, hogy a rolók egyik felébe ilyen sajtkrémet raktam, a másik felébe pedig főztem vaníliapudingot, s azzal töltöttem meg, a két végébe pedig tejszínt nyomtam, s akkor lett habrolónk is...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettük, s gyakran vettem cukrászdákban sajtrolót, ezért kitaláltam, hogy én is fogok ilyen finomságot készíteni... szerencsére nagyon finom is lett. Nálunk 100- Ft-os boltban lehet ilyet kapni, egy csomagban 12 db ilyen fém rolóforma van.

Hozzávalók

A rolók elkészítéséhez

A krém elkészítéséhez és a rolók megtöltéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...