r
Nosalty Logó

Nyuszis káposztás hasé

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Nyuszis káposztás hasé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Káposztás töltelék

Összeállítás

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4527.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    3045 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 209 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Káposztás töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Káposztás töltelék

  1. A töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban pár csepp vízzel megkaramellizáljuk.
  2. Hozzáadjuk a kacsazsírt és a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel. Az egészet jó alaposan lepirítjuk.
  3. Hozzáöntünk egy teáskanál ecetet (opcionális), és tovább pároljuk – addig, amíg kvázi egynemű, szinte kenhető állagú, de még darabos masszát kapunk.
  4. Miután tejesen kihűlt, belekeverjük a reszelt parmezánt is.

Összeállítás

  1. A leveles tésztát 4 egyenlő részre vágjuk.
  2. A hosszabbik oldaluk mentén az egyik felükre ujjnyi vastagon teszünk a káposztás töltelékből.
  3. Felvert tojással lekenjük a másik felüket, szorosan feltekerjük a tésztát, majd 3-3,5 cm-es darabokra vágjuk a tekercseket.
  4. A hasékat, nyuszialakot formázva sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Lekenjük őket felvert tojással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és köménymaggal.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  6. Frissen tálaljuk, de még másnap is kifogástalan sörkorcsolya lehet belőle.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3643
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuper, sós, vendégváró süteményt készítettünk a húsvéti ünnepekre: parmezános dinsztelt káposztával töltött kis levestésztás hasékat, amelyekből egy nyuszi kobakját formáztuk meg. Ezzel a látvánnyal még inkább fokozhatjuk a felhőtlen húsvéti hangulatot.

Hozzávalók

Káposztás töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...