A minap volt egy olasz páciensem, aki csak szomorúan a fejét rázta, mikor arról beszéltünk, hogy pl. eszik-e mozzarellát. Mondta, hogy otthon igen, itt sajnos nem, mert meg sem közelíti. Ezt el tudom fogadni, hiszen az eredeti Mozzarella di Bufala Campana sajt bivalytejből készül, bár természetesen már Olaszországban is állítanak elő tehéntejből készülő mozzarellasajtot, amit megkülönböztetésképpen Mozzarella di Fior Di Latte-nek hívnak.
Itthon is kapható mindkét változat, bár az eredeti, bivalytejből készülőt termékek ára jóval magasabb a tehéntejből készülőknél. Én ez utóbbit is nagyon szeretem, különleges állagának, sokféle fűszerezéshez jól illeszkedő ízének köszönhetően kiváló a salátákba.
A mozzarella sajt magas, teljes értékű fehérje- és kalciumtartalmú alapanyag, kiváló fehérjeforrás a húsmentes napokon. Tavasszal, nyár elején, amikor a könnyebb, egyszerűbb ételeket kívánom, nagyon gyakran eszem mozzarellasajttal készített salátát. Kiválogattam receptjeink közül 17 változatos mozzarellasaláta-receptet, én tegnap a negyediket ebédeltem - paradicsom helyett olívabogyóval. Készítsétek el ti is valamelyiket a héten!
Olvasd el!
Top 15 klassz torta cukor nélkül
-
1.
Mozzarellás paradicsomsaláta Anditól
-
2.
Mángoldos saláta
-
3.
Cukkinisaláta Évi nénitől
-
4.
Mozzarellás bulgursaláta
-
5.
Mozzarellás-tonhalas saláta
-
6.
Mozarellás-feta sajtos jégsaláta
-
7.
Avokádós-mozzarellás saláta
-
8.
Madársaláta
-
9.
Narancsos mozzarella-saláta
-
10.
Insalata caprese
-
11.
Capri saláta másképpen
-
12.
Mozzarella pármai sonka köntösben
-
13.
Articsókás-padlizsános meleg saláta
-
14.
Pesztós-zöldséges csirkesaláta
-
15.
Köményes-újhagymás paradicsomos saláta
-
16.
Avokádós csirkesaláta
-
17.
Mozzarellás-körtés saláta