r
Nosalty Logó

Mozzarellás bulgursaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Mozzarellás bulgursaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3294 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3979 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1010 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt öntsük fel egy picivel kevesebb mint kétszer annyi vízzel, amibe tegyünk egy kk sót. Van egy 1 dl-es poharam, én abban szoktam kimérni a bulgurt, majd a vizet, a második pohár víznél nem öntöm tele.
  2. Feltesszük főni, forrástól számított 5 percig főzzük, majd átkeverjük, lefedjük, és 15 percig hagyjuk állni. Közben magába fogja szívni az összes vizet. Mikróban 6 percre tesszük be 600 W-on, ha lejár átkeverjük, lefedjük és, hagyjuk azt is állni.
  3. Közben feldaraboljuk a paradicsomokat, kettévágjuk a mozzarella golyókat, felaprítjuk a bazsalikomot.
  4. 15 perc után összekeverjük a bulgurt, ráöntjük az olívaolajat, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Kóstolás után, ha szükséges még megsózhatjuk, ízlés szerint esetleg frissen őrölt borsot is tehetünk rá.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1170
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 91391
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor lehet kapni finom érett paradicsomot és csak egyedül vagyok, gyakran készítem magamnak vacsorára, mert gyorsan megvan, finom, laktató és egészséges. :) Kedvenc nyári vacsorám! Már egész jó paradicsomok kaphatóak, úgyhogy elkészítettem idén először. Mint a sima mozzarella salátánál, ennél is sokat számít, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk. Szeretem a sima mozzarella salátát és a bulgurt is külön-külön, aztán egyszer farkaséhesen a hűtőbe nézve ezt találtam ki, és azóta rengetegszer készítettem. Hazaérek, gyorsan felrakom a bulgurt vagy lustaságból néha csak bedobom a mikróba, közben feldarabolom a többi hozzávalót, elpakolok, aztán összekeverem, és már ehetem is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...