Zürichi marhatokány
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Budai Kispiszkos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g marhalapocka165 kcal
-
71 kcal
-
0g bors1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
318
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g marhalapocka330 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1g bors1 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
634
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
29.3g marhalapocka39 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11.7g fehérbor10 kcal
-
32.4g újhagyma6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
23.5g víz0 kcal
Összesen
75
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1015.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 309.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 943 micro
Összesen
318
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2031.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 643 mg
-
Nátrium 1022 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 618.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 349 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 992 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1886 micro
Összesen
634
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg marhalapocka
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 kk bors
-
0.5 kk só
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
1 dl fehérbor
-
3 db újhagyma
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
2 dl víz
Elkészítés
- A lapockát vékony kis csíkokra vágjuk, megmossuk.
- Az olajon a húst fehéredésig sütjük, majd befűszerezzük borssal, sóval és az ízvarázzsal.
- Felöntjük borral, ha a bor elpárolgott, hozzáadjuk a víz felét.
- Ha a víz elpárolog, folyamatosan felöntjük a maradék vízzel (természetesen elfordulhat, hogy előbb elfő a víz, nem baj, ha többet adunk hozzá).
- Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott újhagymát.
- Liszttel besűrítjük.
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 41228
- Feltöltés dátuma: 2010. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Budai Kispiszkos
9 recept
Hagymás tört burgonyával ajánlom.