r
Nosalty Logó

Zuppa Inglese - piskótás pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zuppa Inglese - piskótás pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 1703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, a liszttel és egy kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a vaníliával és a narancshéjjal, majd beleöntjük a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük.
  2. A krémet kétfelé vesszük. Egyik felébe 10 dkg olvasztott csokit keverünk.
  3. Desszertes pohárkák aljába piskótát teszünk, meglocsoljuk likőrrel, majd egy sor csokis krémet rétegezünk rá. Következik megint egy sor piskóta, szintén belocsolva. Ezután sárga krémet rakunk, és ha van hely az edénykében, akkor a záró csokis réteg előtt még tehetünk egy sor piskótát.
  4. Jól hűtsük be, és tálaláskor tegyünk rá tejszínhabot.
  • Receptkönyvben: 521
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 46189
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 28.

Ajánló

Az alchermes egy speciális olasz likőr (piros színű lötty :)), amivel meglocsolják a piskótát, és az rózsaszínű lesz. Nyugodtan lehet rummal helyettesíteni. Kandírozott gyümölcsöket is használnak egyes receptekben, de szerintem elég bele a narancshéj. Az egészet rétegezhetjük egy nagyobb üvegtálba, amiből kanállal adagoljuk kis tálkákba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Angol leves", a nevével ellentétben nem angol, sem pedig leves, hanem egy klasszikus olasz édesség. Sok olasz receptet átböngészve, még nem találtam két egyformát. Persze náluk is ahány ház, annyi szokás... Ha hasonlítani akarjuk ezt a desszertet valamihez, akkor talán a somlóira emlékeztet egy kicsit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...