Zsúrszendvics
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
615
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2455
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1539.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
615
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6157.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 4164 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 284.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 710 micro
Összesen
2455
kcal
- 13% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Olyan kenyeret veszünk, amelynek aránylag egyenletes a keresztmetszete, én a piacomon Láng Edit paradicsomos kenyerét veszem (a recept egyébként a zsúrkenyérre készült, azt sem tudom, kapható-e még).
- Levágjuk a kenyér két végét, hogy egy henger keletkezzen.
- Keskeny pengéjű, hosszú késsel kivágjuk a kenyér belét körkörösen, a héj alatt, mindkét végről bevágva.
- A tojásokat keményre főzzük, a sonkát, uborkát és a főtt tojás fehérjét összekockázzuk.
- A vajat kevés citromlével habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, azzal is jól elkeverjük.
- Sózzuk, borsot darálunk, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a kockára vágott tojásfehérjét, sonkát, uborkát és a kenyér belét elmorzsolva.
- Kézzel összegyúrjuk az egészet, hogy a kezünk melegétől meglágyuljon a massza.
- Egyik, majd másik végétől a kenyérhéj-hengerbe töltjük a masszát.
- Legalább 3 órát pihenjen a hűtőben mielőtt szeleteljük.
- Receptkönyvben: 316
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 29924
- Feltöltés dátuma: 2008. december 13.
Ajánló
Zsúrra vagy a gyereknek tízóraira - felvághat az osztálytársak előtt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Jópofa szendvics.