r
Nosalty Logó

Zsiványpecsenye albi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zsiványpecsenye albi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1641.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 3773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot csíkra vágjuk, és ugyanezt tesszük a gombával és a füstölt szalonnával.
  2. A paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát nagy kockákra vágjuk.
  3. A fokhagymát nyomón keresztül összezúzzuk.
  4. A burgonyát 1x1-es kockára vágjuk, majd megmossuk és konyharuhába csavarjuk. Erre azért van szükség, mert így nem lesz nedves, amikor sütjük!!
  5. Nagyméretű serpenyőben olajban a szalonnát üvegesre sütjük, majd hozzátesszük a húst és tovább sütjük!
  6. Ezt követően hozzátesszük a lilahagymát és a paprikát, majd enyhén sózzuk-borsozzuk. Tovább pirítjuk.
  7. Most következik a gomba és a paradicsom, enyhén megfűszerezzük majorannával, majd újra egy kis só-bors.
  8. Max.1,5 dl vízzel felengedjük, és nagylángon összeforgatjuk. Utánízesítjük, ha szükséges. Ez kész is!!
  9. A kockára vágott burgonyát serpenyőben vagy frituban pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük!
  10. A tányér aljára a burgonyát tesszük, majd ráhalmozzuk a husunkat!
  11. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 191
  • Össznézettség: 95835
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Száraz vörösbort ajánlanék hozzá (kékfrankos).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Balatonon találkoztam ezzel az étellel, amit nagyon megkedveltem, mert ez igazi ütős magyar étel! Ez látszik a fűszerből is: só-bors!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...