Zsírral sült kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
526
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
3146
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1463.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 933 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 95.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
526
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.4 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8780.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 1836 mg
-
Nátrium 5598 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 627.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 574.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1289 micro
Összesen
3146
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 2 dl langyos melaszos vízen a 2 dkg élesztőt felfuttatjuk, kenyérsütő üstjébe tesszük, hozzáadjuk a rozskovászt, joghurtot, sikért, liszteket, végül a sót és a zsírt (nem kell felolvasztani), 20 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
- Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk, 3 részre osztjuk, átgyúrjuk, hosszúkás formára alakítjuk, bagettformába helyezzük, vagy csak úgy tepsibe, lespricceljük langyos vízpermettel, megszórjuk szezámmaggal, bevagdaljuk a tetejét, és még 20 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeverésen 15 percig, majd 180 fokra csökkentve a hőt további 5 percig sötjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x27
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 11104
- Feltöltés dátuma: 2012. március 01.
Ajánló
Rácson hagyjuk kihűlni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Elfogyott az öregtésztám (korábban megkelesztett érett tészta, amit a hűtőben tartok és kenyérsütéshez használok), de elfogyott a kenyerünk is, ezért nélküle kezdtem a dagasztáshoz. Nem olyan volt az állaga, mivel hiányzott az öregtészta, ezért gyorsan beledobtam az üstbe 3 ek-nyi kacsazsírt, és tovább dagasztottam. A végeredmény egy kívül ropogós, belül végtelenül lágy barna, nagyon finom kenyér lett. Meg is fogom ismételni.