r
Nosalty Logó

Zserbótekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Zserbótekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

csokimáz

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

csokimáz

Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

csokimáz

Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 3906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

piskóta

töltelék

csokimáz

Elkészítés

piskóta

  1. A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a vaníliapasztát, az olajat és a darált diót.
  2. Beleszitáljuk a réteslisztet és a szódabikarbónát, és alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük, majd két részletben hozzákeverjük a tésztához.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, a tetejét spatulával elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
  4. A kész piskótát a sütőből kivéve egy tiszta konyharuhára borítjuk, majd óvatosan levesszük róla a sütőpapírt.

töltelék

  1. A piskótalapot alaposan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk darált dióval is.
  2. A piskótalapot ezután a hosszabb oldala mentén feltekerjük a konyharuha segítségével, majd hűtőrácsra (vagy annak hiányában egy tálcára) tesszük.

csokimáz

  1. Az étcsokoládé kétharmadát vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal és az olajjal, majd a hőről levéve belekeverjük a maradék csokoládét.
  2. A csokimázat a piskótatekercs tetejére csorgatjuk, és egy spatula segítségével elegyengetjük. A tetejét darált és egész dióval díszítjük, majd hagyjuk teljesen megdermedni a mázat.
  3. A kész zserbótekercset vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 350
  • Össznézettség: 12185
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Zserbótekercs
Rosanics Petra 351 recept

Megalkottuk a zserbós piskótatekercset, és bizony nem hagyta szégyenben névadó ősét. A zserbóval ellentétben ráadásul ez a zserbótekercs gyorsan és könnyen elkészíthető, így remek alternatíva lehet, ha nincs időnk vagy türelmünk nekiállni zserbózni. A dió és a baracklekvár duója a megszokott harmóniát alkotja, ami remekül passzol a dióval turbózott piskótához, az egészet befedő csokimáz pedig tökéletes lezárása minden falatnak.

Hozzávalók

piskóta

töltelék

csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...