r
Nosalty Logó

Zserbópite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zserbópite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2475.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.7 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 4392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Tészta

  • 5 dkg cukor
  • 12 dkg margarin (vagy vaj, a lényeg hideg legyen)
  • 2 evőkanál víz (hideg legyen, és ha nehezebben áll össze a tészta, egy keveset tehetünk még)

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összekeverjük a cukorral. A hideg vajat/margarint beledaraboljuk, majd a vizet hozzáadva összedolgozzuk.
  2. Viszonylag igyekezve csináljuk, hogy a ne melegedjen át a tészta! Ha készen vagyunk, kinyújtjuk amennyire tudjuk, majd sütőtapírral bélelt tepsibe tesszük. Az én tepsim, amiben sült, 20×30 cm-es. Ennél nagyobba ne tegyük, mert nagyon lapos lesz. Amennyiben nem tudtuk teljesen kinyújtani, a tepsibe téve egy kisebb befőttes üveg segítségével a tepsi méretéhez igazíthatjuk.
  3. Villával megszurkáljuk, majd 180 C°-ra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ezalatt előkészítjük a tölteléket.
  4. A tojásokat összekeverjük a cukorral és a dióval. A sütőből kivett tésztát megkenjük a lekvárral, majd ráterítjük a diós krémet, végül a csoki darabokat is egyenletesen rászórjuk.
  5. Ezután további 20 percig sütjük. Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokit 2-3 ek. olajjal, és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Ha megszilárdult, szeleteljük és gyorsan megesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 13278
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 24.

Receptkategóriák

Egy nagy klasszikus kedvencem, a zserbó, újragondolt változata, könnyebb, gyorsabb formában, akár kezdő  háziasszonyoknak is! Egyszerűen abbahagyhatatlan finomság!! Vétek lenne kihagyni!!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...