Zsemle muffinformában - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
522
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2090
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
186
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 140.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
522
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4805.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 4400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 560.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2090
kcal
- 2% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat kimérjük, a muffinformát kiolajozzuk, lisztezzük.
- Kb. 1 dl langyos vízben feloldjuk az élesztőt, műanyag kanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, jól elkeverjük.
- Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük az élesztős vizet, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az ásványvizet, jól összekeverjük, majd az olívaolajat is hozzáadjuk.
- A tésztát jól összedolgozzuk, mixer tésztakeverőjével kb. 3-5 perc.
- Majd egy kis tálba kevés olajat töltünk, egy máskiba vizet, a zsemlék formázása elött mindig olajozzuk, vizezzük be a kezünket Mindig kb. egy tenyérnyi tésztát szakítunk ki, megformázzuk gömbölyűre, beletesszük a formába (kb. a feléig érjenek, mert nőnek!).
- Ha marad tésztánk, akkor a maradék zsemléket (amik nem férnek a muffinformába) azt tehetjük egy sütöpapírral kibélelt tepsire vagy szufléformába (ezt olajozzuk, lisztezzük!). (Én a muffinformát egy nagy tepsire teszem, mellé a maradék zsemléket (és szufléformába), így mehetnek majd együtt sülni.
- Meleg helyen, celofánnal letakarva kb. a duplájára hagyjuk kelni kb. 50 perc alatt.
- Közben előmelegítjük a sütőt.
- A zsemléket késsel középen bevágjuk, megszórjuk a kívánt magokkal, és mehetnek is a sütőbe (A recept 30 percet ír, nekem 50 perc alatt sültek meg. Mindenesetre végezzünk tűpróbát, ha nem ragad a tészta, akkor jó, lekapcsoljuk a sütőt, és még pár percig nem nyitjuk ki.)
- Az idő leteltével kivesszük a formát/tepsit, a zsemléket kivesszük a formából, rácson hagyjuk őket kihűlni.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8126
- Feltöltés dátuma: 2011. május 31.
Ajánló
lLegfinomabb frissen, ha marad, lefagyasztjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
A recept a dr. Schär oldaláról való. Ők nem használták a muffinformát, ez az én ötletem volt, mivel a zsemlék kelés alatt elfolytak (nekem legalábbis). Így a muffinformában viszont szépen törekedtek felfelé :).