r
Nosalty Logó

Zsemle muffinformában - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Zsemle muffinformában - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 522 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    4400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2090 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, a muffinformát kiolajozzuk, lisztezzük.
  2. Kb. 1 dl langyos vízben feloldjuk az élesztőt, műanyag kanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, jól elkeverjük.
  3. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük az élesztős vizet, elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk az ásványvizet, jól összekeverjük, majd az olívaolajat is hozzáadjuk.
  5. A tésztát jól összedolgozzuk, mixer tésztakeverőjével kb. 3-5 perc.
  6. Majd egy kis tálba kevés olajat töltünk, egy máskiba vizet, a zsemlék formázása elött mindig olajozzuk, vizezzük be a kezünket Mindig kb. egy tenyérnyi tésztát szakítunk ki, megformázzuk gömbölyűre, beletesszük a formába (kb. a feléig érjenek, mert nőnek!).
  7. Ha marad tésztánk, akkor a maradék zsemléket (amik nem férnek a muffinformába) azt tehetjük egy sütöpapírral kibélelt tepsire vagy szufléformába (ezt olajozzuk, lisztezzük!). (Én a muffinformát egy nagy tepsire teszem, mellé a maradék zsemléket (és szufléformába), így mehetnek majd együtt sülni.
  8. Meleg helyen, celofánnal letakarva kb. a duplájára hagyjuk kelni kb. 50 perc alatt.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt.
  10. A zsemléket késsel középen bevágjuk, megszórjuk a kívánt magokkal, és mehetnek is a sütőbe (A recept 30 percet ír, nekem 50 perc alatt sültek meg. Mindenesetre végezzünk tűpróbát, ha nem ragad a tészta, akkor jó, lekapcsoljuk a sütőt, és még pár percig nem nyitjuk ki.)
  11. Az idő leteltével kivesszük a formát/tepsit, a zsemléket kivesszük a formából, rácson hagyjuk őket kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8128
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 31.

Ajánló

lLegfinomabb frissen, ha marad, lefagyasztjuk.

Receptkategóriák

A recept a dr. Schär oldaláról való. Ők nem használták a muffinformát, ez az én ötletem volt, mivel a zsemlék kelés alatt elfolytak (nekem legalábbis). Így a muffinformában viszont szépen törekedtek felfelé :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...