r
Nosalty Logó

Zselés őszibaracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Zselés őszibaracktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Piskóta tetejére

Összesen 505 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Piskóta tetejére

Összesen 3023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Piskóta tetejére

Összesen 126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 505 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    826 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1614 micro
Összesen 3023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Piskóta tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. Utána belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, majd a tojások keményre felvert habját.
  2. A masszát 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, aminek az alját egy ujjnyi vajjal kikentük és pár csipet liszttel megszórtuk.
  3. A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Ha kész, hidegre hűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a krémet és a zselét.

Piskóta tetejére

  1. Az őszibarackokat 4-5 percre nagyon forró vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a héját.
  2. A barackokat kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
  3. Egy méretes lábasban 4 evőkanál cukrot 3 dl vízben elkeverünk. Felforraljuk és ebben a barackszeleteket puhára főzzük. Ez 3 – 5 perc. Ezután szűrőbe szedjük és lecsepegtetjük és kihűtjük. A lábasban megmaradt cukros levet szintén langyosra hűtjük.
  4. A növényi tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a porcukorral elkevert mascarponét. A felszeletelt barackok egy harmadát kockákra vágjuk és a krémhez adjuk.
  5. A krémet a tortaformában kihűlt piskótára kenjük. Tetejét kirakjuk barackszeletekkel. Hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt cukros lében elkeverjük a színtelen tortazselét. Felforraljuk.
  7. Kevergetve melegre hűtjük, majd a hűtőből kivett tortaformában várakozó torta tetejére öntjük. A formát visszatesszük a hűtőbe.
  8. 1- 2 óra elteltével levesszük a tortakarimát. És a zselés őszibarack tortát tálra rakjuk. Kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 259
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zselés őszibaracktorta
Lizinka_ 607 recept

Hozzávalók

Piskótához

Piskóta tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...