r
Nosalty Logó

Zselés őszibaracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Zselés őszibaracktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Piskóta tetejére

Összesen 505 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Piskóta tetejére

Összesen 3023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Piskóta tetejére

Összesen 126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 505 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    826 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1614 micro
Összesen 3023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Piskóta tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. Utána belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, majd a tojások keményre felvert habját.
  2. A masszát 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, aminek az alját egy ujjnyi vajjal kikentük és pár csipet liszttel megszórtuk.
  3. A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Ha kész, hidegre hűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a krémet és a zselét.

Piskóta tetejére

  1. Az őszibarackokat 4-5 percre nagyon forró vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a héját.
  2. A barackokat kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
  3. Egy méretes lábasban 4 evőkanál cukrot 3 dl vízben elkeverünk. Felforraljuk és ebben a barackszeleteket puhára főzzük. Ez 3 – 5 perc. Ezután szűrőbe szedjük és lecsepegtetjük és kihűtjük. A lábasban megmaradt cukros levet szintén langyosra hűtjük.
  4. A növényi tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a porcukorral elkevert mascarponét. A felszeletelt barackok egy harmadát kockákra vágjuk és a krémhez adjuk.
  5. A krémet a tortaformában kihűlt piskótára kenjük. Tetejét kirakjuk barackszeletekkel. Hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt cukros lében elkeverjük a színtelen tortazselét. Felforraljuk.
  7. Kevergetve melegre hűtjük, majd a hűtőből kivett tortaformában várakozó torta tetejére öntjük. A formát visszatesszük a hűtőbe.
  8. 1- 2 óra elteltével levesszük a tortakarimát. És a zselés őszibarack tortát tálra rakjuk. Kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 168
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zselés őszibaracktorta
Lizinka_ 596 recept

Hozzávalók

Piskótához

Piskóta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek