Zselés őszibaracktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Piskóta tetejére
-
33g növényi tejszín84 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
212g őszibarack79 kcal
-
50g víz0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
Összesen
505
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
16g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Piskóta tetejére
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
1270g őszibarack475 kcal
-
300g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3023
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskótához
-
4.6g tojás6 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Piskóta tetejére
-
8.4g növényi tejszín21 kcal
-
10.5g mascarpone42 kcal
-
53.2g őszibarack20 kcal
-
12.6g víz0 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
Összesen
126
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 247.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
505
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.1 g
Zsír
-
Összesen 161.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1699.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.9 g
-
Cukor 248 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1484.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1975 micro
-
β-crypt 826 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1614 micro
Összesen
3023
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
2 db tojás
-
80 g cukor
-
100 g finomliszt
-
2 evőkanál víz
-
1 kk sütőpor
Piskóta tetejére
-
200 ml növényi tejszín
-
250 g mascarpone
-
300 ml víz
-
4 ek cukor
-
1 ek porcukor
Elkészítés
Piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. Utána belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, majd a tojások keményre felvert habját.
- A masszát 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, aminek az alját egy ujjnyi vajjal kikentük és pár csipet liszttel megszórtuk.
- A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Ha kész, hidegre hűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a krémet és a zselét.
Piskóta tetejére
- Az őszibarackokat 4-5 percre nagyon forró vízbe tesszük. Ezután lehúzzuk a héját.
- A barackokat kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
- Egy méretes lábasban 4 evőkanál cukrot 3 dl vízben elkeverünk. Felforraljuk és ebben a barackszeleteket puhára főzzük. Ez 3 – 5 perc. Ezután szűrőbe szedjük és lecsepegtetjük és kihűtjük. A lábasban megmaradt cukros levet szintén langyosra hűtjük.
- A növényi tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a porcukorral elkevert mascarponét. A felszeletelt barackok egy harmadát kockákra vágjuk és a krémhez adjuk.
- A krémet a tortaformában kihűlt piskótára kenjük. Tetejét kirakjuk barackszeletekkel. Hűtőbe tesszük.
- A kihűlt cukros lében elkeverjük a színtelen tortazselét. Felforraljuk.
- Kevergetve melegre hűtjük, majd a hűtőből kivett tortaformában várakozó torta tetejére öntjük. A formát visszatesszük a hűtőbe.
- 1- 2 óra elteltével levesszük a tortakarimát. És a zselés őszibarack tortát tálra rakjuk. Kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 250
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Lizinka_
604 recept