r
Nosalty Logó

Zöldspárgás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Zöldspárgás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6869.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    3591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2028 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3499 micro
Összesen 3209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
  2. Ezután két darab sütőpapír között 30 centiméter átmérőjű lappá nyújtjuk, majd egy vajjal kikent pite formába tesszük, az oldalára is felhúzzuk, villával megszurkáljuk, 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük.
  3. A spárgát 3 centiméteres darabokra vágjuk, majd enyhén sós, cukros vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. A töltelékhez elkeverjük a tejfölt, a tojásokkal, sóval, borssal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a csíkokra vágott sonkát, majd beleforgatjuk a főtt lecsöpögtetett spárgát is.
  4. A sütőből kivett, elősütött tésztára öntjük a masszát, majd a főzésnél néhány nagyobb darabra vágott spárgával díszítjük. Sütés: kb. 200 fokon 25-30 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1413
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldspárgás pite
Katharosz 499 recept

Ízletes könnyű vacsora, melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...