Zöldspárgakrémleves Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
206
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
820
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 202.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
206
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 805 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 809.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 405 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1012 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
820
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajon a lisztet megfuttatjuk, majd felengedjük a tejjel.
- Felforraljuk, hozzáadunk 5 dl vizet, a 3 cm-es darabokra vágott spárgát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a többi fűszert, és kis lángon, lefedve kb. 15 percig főzzük.
- Belekeverjük a tejfölt, a cukrot, majd az egészet botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük, és még egyszer felfőzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5421
- Feltöltés dátuma: 2015. június 04.
Ajánló
Tálalás előtt ízesíthetjük kevés citromlével. Viszont ha a tejföl eléggé savanykás, erre nincs is szükség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Eredetileg nem is krémlevest akartam készíteni. Van egy nagyon jó spárgaleves receptem, de ahhoz elmaradhatatlan a petrezselyemzöld. Az épp nem volt itthon, így végre előkerestem egyik ősrégi szakácskönyvem spárgakrémleves receptjét, azt főztem meg hát némi változtatással. Emlékszem, hajdanán, ha szemem elé került ez a recept, csak rálegyintve továbblapoztam, mert se krémleveseket, se spárgát nem készítettem akkoriban. Édesanyám konyhájában ugyanis nem volt szokás. Csak annyit mondhatok: igen nagy kár. :)