r
Nosalty Logó

Zöldségtorta ahogy java készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
java46
Zöldségtorta ahogy java készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    947 micro
  • β-karotin
    2488 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.5 g

Zsír

  • Összesen
    377.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7813.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2228 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2732 micro
  • α-karotin
    7572 micro
  • β-karotin
    19900 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6592 micro
Összesen 5487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból egy könnyű tésztát előállítunk, befödve hidegen pihentetjük.
  2. Az apró darabokra szedett brokkolit forró vízbe dobjuk, 3-4 percig főzzük, leszűrjük.
  3. A zsiradékon (ez esetben vaj) az apró kockákra vágott hagymát megfuttatjuk, előbb a kockára vágott sárgarépát dobjuk bele, átkeverjük, lefödve 5 percig pároljuk, majd a mirelit borsót és kukoricát is hozzáöntjük, további 3 perc alatt roppanósra pároljuk.
  4. A tölteléket kihűtjük, a sajtokat és brokkolit belekeverjük.
  5. A tésztát eközben kerekre sodorjuk, egy kerek 28 cm átmérőjű bevonatos gyümölcstorta-formába illesztjük úgy, hogy a szélei a perem fölé érjenek.
  6. A tejfölt a tojásokkal és a kukoricaliszttel egy keverőtálban kézi mixerrel nagy fokozaton sűrűre keverjük. Kevés fűszersóval ízesíthetjük.
  7. A sajtos zöldséget a tésztán elosztjuk, a tojásokkal elhabart tejfölt a zöldségre öntjük, és a tortaformát 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 percig ezen a hőfokon, további 30 percig 160 fokon készre sütjük. Ha elkészült, frissen őrölt borssal lehet ízesíteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4616
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Ajánló

Vendégváráshoz is kitűnő, ha apró figyelmességgel kedveskedünk, és nem akarunk a vendéglátásból nagy felhajtást csinálni. Mindenféle idénysaláta, de legfőképpen valami szószos saláta szépen kikerekíti a fogást. Esetleg cézár-salátával kerekebb lesz, mert abban csirkemell darabok is vannak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik unokám születésnapjára készítettem édes torta helyett, mivel ő nem igazán szereti az édességet. Sikere volt a tortának. Joghurtos-mártásos zöldsalátával vacsorára fogyasztottuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...