r
Nosalty Logó

Zöldségkrémes kosár

Receptműves
Zöldségkrémes kosár
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

434
Kalória
13.3g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
160.3g
Víz
75.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2172 micro
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    1285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    641.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12284 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8686 micro
Összesen 1738 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    452 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát felhasználás előtt az útmutató szerint vegyük ki a hűtőből, majd 2 méretű pogácsa kiszúróval szaggasunk ki mindkét méretből azonos darabszámú korongokat (a tészta méretétől függően 3-3, vagy 4-4 db korong).
  2. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Üssük fel a tojást, és verjük kissé habosra.
  4. Kenjük körbe az alsó korongok szélét tojással, és tegyük rá a felső (középen lyukas) korongokat.
  5. Tegyük sütőlapra a kosarakat, és süssük 10 percig (amíg megemelkednek a kosarak).
  6. Amíg a kosarak sülnek, tisztítsuk meg a zöldségeket, karikázzuk fel, és kevés olivaolajon, csipet sóval, borssal és az ételízesítővel pároljuk meg.
  7. Ha fogkeményre párolódtak a zöldségek, botmixerrel aprítsuk durvára.
  8. Osszuk el egyenlően a kosarakba a durvára mixelt zöldséget, szórjuk meg reszelt sajttal, kenjük meg a kosár peremét tojással, és 5-10 percre tegyük vissza a sütőbe (amíg a sajt megolvad, és a kosár pereme aranybarnára sül).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kezdő háziasszony koromban sokszor készítettem zöldséges kelt tortát. Ennek kissé egyszerűsített, gyorsított változata a kész leveles tésztából készült kosárka. Egyszerűen elkészíthető, ízletes és nagyon dekoratív, így vendégváráskor is garantált a siker.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...