r
Nosalty Logó

Zöldséggel töltött rántott palacsinta

Olaszné Anci
Zöldséggel töltött rántott palacsinta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sós palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

2065
Kalória
48.4g
Fehérje
144.7g
Szénhidrát
141.6g
Zsír
98.2g
Víz
361.2g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sós palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 2065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sós palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 8254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A sós palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 2065 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.4 g

Zsír

  • Összesen
    566.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7996.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    2282 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    578.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    195 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1785 micro
Összesen 8254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A sós palacsintához

  1. Elkészítjük a sós palacsintatésztát, majd kisütjük.
  2. A konzervről leöntjük a levét, és az olajjal feltesszük dinsztelni, 1-2 percre. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, az ételízesítőt. Ha a tojást összefogta, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  3. Elosztjuk a palacsintákba a tölteléket, majd feltekerjük úgy, mint a hortobágyi palacsintát.
  4. Bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Egy alkalommal ithon volt a nagyfiam vidékről. Megkért, hogy készítsem el a kedvencét, a hortobágyi palacsintát! Igencsak kikerekedett a szeme, amikor asztalhoz ült. Ő ezt a változatot ismerte hortobágyi palacsintaként. Elmesélte nekem, hogy ez hogyan készül. Másnap elkészítettem neki. Viszont annyira megtetszett a családnak az "ő változata", hogy azóta is készítgetem alkalomadtán.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...