adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1076
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
360g lilahagyma131 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4307
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
44.7g csirkecomb50 kcal
-
0 kcal
-
22.3g burgonya13 kcal
-
11.2g brokkoli2 kcal
-
5.4g sárgarépa2 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
5.6g gomba1 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1268 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 567.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1876 micro
-
β-karotin 4702 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1463 micro
Összesen
1076
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 207.3 g
Zsír
-
Összesen 296.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5072.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 514 mg
-
Foszfor 2619 mg
-
Nátrium 1192 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2271.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2169 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 464 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 7503 micro
-
β-karotin 18809 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5853 micro
Összesen
4307
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
8 db csirkecomb
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
1 kg burgonya
-
0.5 kg brokkoli
-
3 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db lilahagyma
-
25 dkg gomba
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Előkészítjük a csirkehúst, majd egy tálban kb. 3 evőkanál olajat és egy tasak fűszersót összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a húst. Állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük.
- Megpucoljuk, megmossuk a zöldségeket. A krumplit és a hagymát négyfelé, a sárgarépát kb. 5 centis darabokrafélbevágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a gombákat felezzük (ha kicsik, akkor egészben maradnak). A krumplit egy kicsit megsózzuk.
- Egy gáztepsit egy kis olajjal kikenünk, berakjuk a húst.
- A húsról megmaradt fűszeres olajhoz még teszünk egy-két kanálnyi olajat (tetszés szerint), éshozzákeverünk még fél tasak fűszersót. Ebbe először a krumplit és a répát forgatjuk bele, majd ezeket a tepsire kanalazzuk, úgy, hogy a zöldségek betakarják a húst.
- A maradék fűszeres olajba beleforgatjuk a brokkolit, a gombát és a hagymát is, végül ezeket is a tepsire pakoljuk. (Ha még maradt a tálban fűszeres olaj, akkor rálocsoljuk a zöldségekre és a húsra.)
- Alufóliával az egészet betakarjuk, és mehet a sütőbe. Egy óra sütés után ellenőrizzük, hogy mennyire sültek meg a zöldségek és a húsok.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9429
- Feltöltés dátuma: 2012. március 10.
Ajánló
Ebből a mennyiségből négy személynek ebédre és vacsorára is jut.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem mindig szeretek hosszú órákat tölteni a vasárnapi ebéd készítésével, így egyszer úgy gondoltam, hogy belepakolok mindent a tepsibe, és ez lett a végeredmény.