r
Nosalty Logó

Zöldséggel sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséggel sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    4702 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.3 g

Zsír

  • Összesen
    296.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5072.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2619 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    18809 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5853 micro
Összesen 4307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a csirkehúst, majd egy tálban kb. 3 evőkanál olajat és egy tasak fűszersót összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a húst. Állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük.
  2. Megpucoljuk, megmossuk a zöldségeket. A krumplit és a hagymát négyfelé, a sárgarépát kb. 5 centis darabokrafélbevágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a gombákat felezzük (ha kicsik, akkor egészben maradnak). A krumplit egy kicsit megsózzuk.
  3. Egy gáztepsit egy kis olajjal kikenünk, berakjuk a húst.
  4. A húsról megmaradt fűszeres olajhoz még teszünk egy-két kanálnyi olajat (tetszés szerint), éshozzákeverünk még fél tasak fűszersót. Ebbe először a krumplit és a répát forgatjuk bele, majd ezeket a tepsire kanalazzuk, úgy, hogy a zöldségek betakarják a húst.
  5. A maradék fűszeres olajba beleforgatjuk a brokkolit, a gombát és a hagymát is, végül ezeket is a tepsire pakoljuk. (Ha még maradt a tálban fűszeres olaj, akkor rálocsoljuk a zöldségekre és a húsra.)
  6. Alufóliával az egészet betakarjuk, és mehet a sütőbe. Egy óra sütés után ellenőrizzük, hogy mennyire sültek meg a zöldségek és a húsok.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9429
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Ajánló

Ebből a mennyiségből négy személynek ebédre és vacsorára is jut.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem mindig szeretek hosszú órákat tölteni a vasárnapi ebéd készítésével, így egyszer úgy gondoltam, hogy belepakolok mindent a tepsibe, és ez lett a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...