r
Nosalty Logó

Zöldségfasírt 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
kicsivik
Zöldségfasírt 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3550 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14199 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3400 micro
Összesen 845 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    526 micro
  • β-karotin
    1507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy lyukú reszelőn a megtisztított karalábét és répát lereszeljük, besózzuk (kb. 2 tk), és 10 percig állni hagyjuk, ezalatt kiereszti a fölösleges levét.
  2. Begyújtjuk a sütőt.
  3. Kinyomkodjuk a zöldségből a levet, hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát.
  4. Jöhet a fűszerezés, ízesítés, utánsózás - kinek-kinek saját ízlése szerint.
  5. Ráütjük a 2 egész tojást, alaposan elkeverjük.
  6. Apránként belekeverjük a rozspelyhetis, formázható masszát kell kapjunk. Ha kinyomkodásnál lucskosabbra hagytuk a karalábét, előfordulhat, hogy kevés lisztet is hozzá kell adnunk, hogy a massza kelőképpen összeálljon.
  7. Kb. 5 centi átmérőjű, 1,5 centi vastag korongokat formálunk.
  8. Meghempergetjük az őrölt lenmag és zsemlemorzsa keverékében.
  9. Kenőtollal nagyon vékonyan kiolajozunk egy tepsit, és belesorakoztatjuk a "kala rabbikat".
  10. Betoljuk a meleg sütőbe, és félidőben átforgatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 34529
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Ajánló

Fejessaláta és almás torma.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Szeretek vacsorára könnyűt enni, például zöldségfasírtot. Eddig a répás volt a kedvencem, de most leszorult a dobogó második fokára. Felmerülhet a kérdés a recept olvasása közben: ugyan nem kellene a zöldségeket először megfőzni? Találkoztam már olyan ételleírással, amelyben felkockázták, és félpuhára párolták a karalábét és a répát, ez is egy megoldás. A sárgarépalepényeket is mindig nyersen reszelt répából készítem, és nincs olyan érzésem, hogy nem sült át. És miért főznénk ki az értékes vitaminokat, tápanyagokat, ha egyszer nem muszáj? A só által kioldott lével persze egy részük így is távozik. Nálam az sem veszett kárba, elkortyoltam sütés közben. Ami a fűszerezést illeti, sohasem szentírás. Ha valakinek sok a majoranna a petrezselyemmel, vagy épp a köményt nem szereti, bármelyik elhagyható.  Ha szimpatikusabb a hagyományos kisütés, forró, bő olajban, természetesen úgy is lehet. Vagy ahogy a sárgarépalepényeket szoktam, olajjal kikent palacsintasütőben a gáztűzhelyen hármasával, négyesével, alacsony tűzön sütjük meg a "rabbikat", csak akkor jobban el kell lapítani a korongokat, hogy biztosan átsüljenek. A receptben leírt módszerrel valóban könnyű, kívül ropogós, belül szaftos falatokkal örvendeztethetjük meg a családot. A megadott mennyiségből 16 fasírt lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...