Zöldségfasírt 3.
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
120g karalábé24 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g rozspehely27 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
1g lenmag5 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
480g karalábé96 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g rozspehely110 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g paprikakrém0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
4g lenmag21 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
51g karalábé10 kcal
-
17g sárgarépa6 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
-
3.2g rozspehely12 kcal
-
4.8g petrezselyem2 kcal
-
0.6g paprikakrém0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.6g zsemlemorzsa42 kcal
-
0.4g lenmag2 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 143 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3550 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 850 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2432 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 633 mg
-
Nátrium 1067 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 572.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 291 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 771 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14199 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3400 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 526 micro
-
β-karotin 1507 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Hozzávalók
-
2 közepes db karalábé
-
2 db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
3 teáskanál paprikakrém
-
1 kk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
1 teáskanál lenmag
Elkészítés
- Nagy lyukú reszelőn a megtisztított karalábét és répát lereszeljük, besózzuk (kb. 2 tk), és 10 percig állni hagyjuk, ezalatt kiereszti a fölösleges levét.
- Begyújtjuk a sütőt.
- Kinyomkodjuk a zöldségből a levet, hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát.
- Jöhet a fűszerezés, ízesítés, utánsózás - kinek-kinek saját ízlése szerint.
- Ráütjük a 2 egész tojást, alaposan elkeverjük.
- Apránként belekeverjük a rozspelyhetis, formázható masszát kell kapjunk. Ha kinyomkodásnál lucskosabbra hagytuk a karalábét, előfordulhat, hogy kevés lisztet is hozzá kell adnunk, hogy a massza kelőképpen összeálljon.
- Kb. 5 centi átmérőjű, 1,5 centi vastag korongokat formálunk.
- Meghempergetjük az őrölt lenmag és zsemlemorzsa keverékében.
- Kenőtollal nagyon vékonyan kiolajozunk egy tepsit, és belesorakoztatjuk a "kala rabbikat".
- Betoljuk a meleg sütőbe, és félidőben átforgatjuk őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 268
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 34540
- Feltöltés dátuma: 2011. július 26.
Ajánló
Fejessaláta és almás torma.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szeretek vacsorára könnyűt enni, például zöldségfasírtot. Eddig a répás volt a kedvencem, de most leszorult a dobogó második fokára. Felmerülhet a kérdés a recept olvasása közben: ugyan nem kellene a zöldségeket először megfőzni? Találkoztam már olyan ételleírással, amelyben felkockázták, és félpuhára párolták a karalábét és a répát, ez is egy megoldás. A sárgarépalepényeket is mindig nyersen reszelt répából készítem, és nincs olyan érzésem, hogy nem sült át. És miért főznénk ki az értékes vitaminokat, tápanyagokat, ha egyszer nem muszáj? A só által kioldott lével persze egy részük így is távozik. Nálam az sem veszett kárba, elkortyoltam sütés közben. Ami a fűszerezést illeti, sohasem szentírás. Ha valakinek sok a majoranna a petrezselyemmel, vagy épp a köményt nem szereti, bármelyik elhagyható. Ha szimpatikusabb a hagyományos kisütés, forró, bő olajban, természetesen úgy is lehet. Vagy ahogy a sárgarépalepényeket szoktam, olajjal kikent palacsintasütőben a gáztűzhelyen hármasával, négyesével, alacsony tűzön sütjük meg a "rabbikat", csak akkor jobban el kell lapítani a korongokat, hogy biztosan átsüljenek. A receptben leírt módszerrel valóban könnyű, kívül ropogós, belül szaftos falatokkal örvendeztethetjük meg a családot. A megadott mennyiségből 16 fasírt lett.