r
Nosalty Logó

Zöldséges-tonhalas rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Zöldséges-tonhalas rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1862 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    6177 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2232 micro
Összesen 1862 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk)
  2. A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le, és hűtsük ki. Az előzőleg megfőzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
  3. A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
  4. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott főtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, karfiolt, és sárgarépát, majd óvatosan forgassuk össze.
  5. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb. a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát.
  6. Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni, és óvatosan tekerjük fel.
  7. A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen böködjük meg, kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb. 35 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1417
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...