r
Nosalty Logó

Zöldséges tészta pácolt bélszíncsíkokkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kattika
Zöldséges tészta pácolt bélszíncsíkokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1585 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2355 micro
Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    301 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, egy kisebb tálba rakjuk, ráöntjük a bort és a szójaszószt, hagyjuk pácolódni kis ideig.
  2. A tököt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szétterítjük a karikákat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és betesszük a sütőbe.
  3. Amíg a tök sül, elkészítjük a többi hozzávalót. Az orsó tésztát enyhén sós vízbe odatesszük főni.
  4. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, és összefőzzük.
  5. A bélszíncsíkokról leöntjük a páclevet, és kevés olajon jól átsütjük.
  6. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és összekeverjük a paradicsomos szósszal, hozzáadjuk a pirított bélszíncsíkokat, és a sütőben megsült tökszeleteket.
  7. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2225
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Ismét egy olaszos étel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...