r
Nosalty Logó

Zöldséges rizs sült virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Zöldséges rizs sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6791.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    3630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    6403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2669 micro
Összesen 2020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük.
  2. Amíg a rizs fő, meghámozzuk a zöldségeket, apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, 1 evőkanál olajon megfuttatjuk.
  4. Rádobjuk a többi zöldséget és a zöldborsót, megsózzuk, és fedő alatt 1-2 percig pároljuk.
  5. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és kis lángon puhára főzzük (20 perc).
  6. Amikor puha, hozzáadjuk a megfőtt rizst, és együtt fedő nélkül főzzük, míg elfővi a levét. Gyakran kell kavargatni, hogy oda ne kapjon. Akkor jó, ha minden alkatrész puha, de még leveses.
  7. A virsliket bevagdaljuk, és a maradék olajon megsütjük.
  8. Tálaláskor a zöldséges rizs tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11475
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

Nagyon kiadós, üde köret. Most sült virslivel készítettem, de bármilyen sült mellé jó. Kicsit több sajttal önállóan is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges rizs sült virslivel
8zsuzsa8 210 recept

Már nem tudom, hogyan került a családi recepttárba, de nagyon szeretjük. Legjobb persze friss, tavaszi, zsenge zöldségekből. Nyáron sokkal olcsóbb, mint tavasszal vagy télen. Csináltam már mirelit vegyes zöldségből is, de akkor hiányzott belőle a karalábé íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...