r
Nosalty Logó

Zöldséges rétes borsőrlő konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges rétes borsőrlő konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    865 micro
  • β-karotin
    2645 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3223 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    364 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    7936 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9668 micro
Összesen 1818 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk. A zöldségeket is felvágjuk (a brokkolit minél kisebb darabokra szedjük).
  2. A tölteléket egy wokban készítjük. Először olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd ezután beletesszük a répát és a brokkolit. Amikor már puha, beletesszük a borsót. Sóval, borssal, indiai ötfűszer-keverékkel ízesítjük. Az egészet összekeverjük a sajtkrémmel és tejföllel (de lehet tejszín is), pici mustárral megbolondítjuk.
  3. A kész réteslapokat megkenjük olívaolajjal, majd beletöltjük a tölteléket. Egy csomagban 8 lap volt, de azt írták, hogy kettesével érdemes felhasználni (tehát 4 rúd jön ki). Az itt megadott mennyiség azonban inkább három rúdra elég. Én a negyedikbe, a maradékhoz még hozzákevertem reszelt sajtot és tormát, amitől lett még egy pikánsabb, ám kevésbé tartalmas verzió is.
  4. A betekert rudakat megkenjük tojással, majd 15 perc alatt 200 fokon aranybarnára pirítom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1781
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 02.

Ajánló

A töltelék szinte bármivel bővíthető, ízlés szerint. A fűszerkeverék miatt különleges íze lett, de azt is lehet variálni. A lényeg, hogy maradékból és hús nélkül is lehet finomat készíteni :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék zöldségekből és előre készített réteslapból próbáltam valami ehetőt gyártani. A végeredmény nagyon finom lett :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...