Zöldséges rétes borsőrlő konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1818
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
128
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 237.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 865 micro
-
β-karotin 2645 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3223 micro
Összesen
607
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 88.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1583.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 712.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1029 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 364 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 2594 micro
-
β-karotin 7936 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9668 micro
Összesen
1818
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 683 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db brokkoli
-
150 g tejföl
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 ek olívaolaj
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 db tojás
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk. A zöldségeket is felvágjuk (a brokkolit minél kisebb darabokra szedjük).
- A tölteléket egy wokban készítjük. Először olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd ezután beletesszük a répát és a brokkolit. Amikor már puha, beletesszük a borsót. Sóval, borssal, indiai ötfűszer-keverékkel ízesítjük. Az egészet összekeverjük a sajtkrémmel és tejföllel (de lehet tejszín is), pici mustárral megbolondítjuk.
- A kész réteslapokat megkenjük olívaolajjal, majd beletöltjük a tölteléket. Egy csomagban 8 lap volt, de azt írták, hogy kettesével érdemes felhasználni (tehát 4 rúd jön ki). Az itt megadott mennyiség azonban inkább három rúdra elég. Én a negyedikbe, a maradékhoz még hozzákevertem reszelt sajtot és tormát, amitől lett még egy pikánsabb, ám kevésbé tartalmas verzió is.
- A betekert rudakat megkenjük tojással, majd 15 perc alatt 200 fokon aranybarnára pirítom.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1787
- Feltöltés dátuma: 2015. március 02.
Ajánló
A töltelék szinte bármivel bővíthető, ízlés szerint. A fűszerkeverék miatt különleges íze lett, de azt is lehet variálni. A lényeg, hogy maradékból és hús nélkül is lehet finomat készíteni :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Maradék zöldségekből és előre készített réteslapból próbáltam valami ehetőt gyártani. A végeredmény nagyon finom lett :)