r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott csirke a séf macskájától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Zöldséges rakott csirke a séf macskájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 715 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5928.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1753 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    989 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2556 micro
Összesen 2143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vékony szeletekre felkarikázzuk a hagymát és a padlizsánt. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és így karikázzuk föl (a végén félkör alakú cukkini darabokatkapunk).
  2. Ezután elkezdjük lepakolni a rétegeket a jénaiba: először a szétszedett hagyma karikákat rakjuk bele, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal; erre jön rá a cukkini, amit sózunk, borsozunk, gazdagon meghintünk oregánóval és egy kis bazsalikommal.
  3. Következőként a padlizsán karikákat fektetjük le. Ezt a réteget is sózzuk, és a fent említett fűszerekkel fűszerezzük.
  4. Végül az apróra felkockázott csikemellet rakjuk le. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és szerecsendióval.
  5. A tejfölt kikeverjük 2 tojással, némi sóval és borssal. Ez a szósz fogja a zárást adni. Ráöntjük, és elsimítgatjuk, hogy mindenhol nagyjából egyenlő arányban legyen rajta. (Én úgy szeretem, ha minden réteg közé befolyik.) A tetejére sok sajtot reszelünk. (Én a trappistát preferálom, de ez ízlés szerint változtatható.)
  6. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 25091
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a séf macskája 12 recept

Sokszor kerülök olyan helyztebe, hogy nincs időm bevásárolni, de főzni és enni kellene valamit. Ilyenkor jönnek elő a vésztartalékok. Ennél az ételnél is ez volt a helyzet. Szóval föltúrtam a mélyhűtőt, hogy "miből élünk". (A zöldségek még a nyáron kipróbált rakott zöldségből maradtak vissza, azért ilyen furcsa az adagolás.)  Végül egy nem túl bonyolult étel sikeredett belőle, ami jó pár napra ellát meleg főétellel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...