r
Nosalty Logó

Zöldséges polentapizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Zöldséges polentapizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4590 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    5359 micro
Összesen 1738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1077 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mossuk meg, és vágjuk apróra. Forraljuk fel a vizet a sóval, majd tegyük takarékra, és keverjük hozzá a kukoricadarát. Érdemes az első 5 percben habverővel keverni, és utána fakanállal. Addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
  2. Ha elkészült, keverjük bele a 3 evőkanál vajat, paprikát, cukkinit, aszalt paradicsomot, oregánót, és borsozzuk meg.
  3. A masszát öntsük egy tortaformába, és hagyjuk kihűlni, hogy megszilárduljon. Majd helyezzük a tortaformát 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig.
  4. Majd ha sajttal szeretnénk fogyasztani, szeljük rá a sajtot, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11226
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Ajánló

Tehetsz bele oregánó helyett bazsalikomot is, vagy vegyesen olasz fűszerekkel is készítheted. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A kukoricadarát sokszor méltatlanul alulbecsülik - jómagam is sokszor hallottam, hogy a kukorica a malacoknak való. Szerencsére a reformtáplálkozás és a gluténmentes diéták a modern konyha alapanyagává tették. :) Az ájurvéda a tulajdonságai alapján elsődlegesen kapha típusú embereknek javasolja a fogyasztását. A polenta nem más, mint kukoricadarából készült kása. Mediterrán területeken gyakran fogyasztják kásának vagy kisütve. Ez a polentapizza nagyon ízletes, és gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...