r
Nosalty Logó

Zöldséges lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Zöldséges lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A töltelék

Az öntet

Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A töltelék

Az öntet

Összesen 4050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta

A töltelék

Az öntet

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3219.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    1652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12879.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    2225 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    696 mg
  • Foszfor
    3154 mg
  • Nátrium
    6607 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    3926 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    5962 micro
Összesen 4050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Az öntet

Elkészítés

A tészta

  1. A tésztaalaphoz a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, bazsalikomot, tojással és egy kevés hideg vízzel tésztává formázzuk. Kinyújtjuk, majd egy alacsony peremű sütőformába simítjuk.
  2. A tésztára sütőpapírt terítünk, amire sütőbabot öntünk. 180°C-on, 10 percig elősütjük a tésztát, majd a sütőpapírral együtt eltávolítjuk a nehezéket.

A töltelék

  1. Felszeletelt paprikával és paradicsommal beborítjuk a tésztát, elosztjuk rajt a szeletenként feltekert sonkát.

Az öntet

  1. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, zöldségre öntjük.
  2. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7690
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges lepény
A konyha világa 70 recept

Köretként vagy salátával egytálételként is nagyon finom.

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Az öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...